Ev Fiyatlarının En Pahalı Olduğu ve Satışların En Hızlı Olduğu Şehirler

Ev Fiyatlarının En Pahalı Olduğu ve Satışların En Hızlı Olduğu Şehirler

Endeksa.com'un yaptığı araştırmada Türkiye'de konut fiyatlarının en yüksek olduğu ve konut satış hızının en fazla olduğu şehirler belli oldu.

A+A-

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yapılan araştırmada ev alacak, ev satacak veya yatırım yapacak vatandaşlara ipucu oluşturacak veriler yer aldı. 

EV FİYATLARININ YÜKSEK OLDUĞU ŞEHİRLER

Konut ve Gayrimenkul sektörüne ilişkin yapılan araştırma sonuçlarında konut fiyatları metrekare hesabı üzerinden en fazla olan şehirleri Muğla, İzmir ve İstanbul oldu. Muğla’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 500 TL, İstanbul'da 3 bin 600 TL ve İzmir'de ise 2 bin 946 TL. 

Bu şehirlerin ardından konut satış rakamları ile üst sıralarda bulunan diğer şehirler ise Aydın, Çanakkale, Antalya, Balıkesir, Yalova ve Isparta oldu. 

EN FAZLA KONUT STOKU OLAN ŞEHİRLER

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile konut stoklarının önemli bir bölümü azalmıştı. Bu süreç sonunda en fazla konut stoku olan şehir ise İstanbul oldu. 

İstanbul'un ardından satılmayı bekleyen konutların en fazla olduğu şehirler ise şunlar; Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir, Aydın, Adana. Endeksa verilerine göre Konut stoku rakamları İstanbul’da 266.883, Ankara’da 138.037, İzmir’de 76.516, Antalya’da 47.550, Bursa’da 29.013 adet. 

KONUT PAZARLAMA SÜRELERİ

Konut Pazarlama Süresi en fazla olan şehirler Muğla, Karabük, Tunceli, Trabzon, Düzce oldu. Muğla'da konut pazarlama süresi ortalama 92, Karabük'te ise 90 gün. Konut pazarlama süresinin en düşük olduğu iller ise Iğdır, Adana, Şırnak, Bayburt, Bitlis oldu. Liste başında yer alan Şırnak'ta konut pazarlama süresi 60 gün. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.