Ev Fiyatları Neden Yükseliyor?

Ev Fiyatları Neden Yükseliyor?

Konut fiyatlarında artış hız kesmiyor. Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, gayrimenkul fiyatlarında yükselişin nedenini kaleme aldı.

A+A-

Konut fiyatlarında meydana gelen artış büyük bir hızla devam sürüyor. Merhabahabercom'da yer alan habere göre; Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay,konut fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. 

Ev fiyatlarında meydana gelen yükseliş tüm hızla devam ederken devlet bankaları tarafından konut kredisi faiz oranlarına yapılan indirimin ardından fiyatlarda yeniden arttı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar fiyat indirimi beklentisi ile taleplerini ertelerken Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, gayrimenkul sektörünün en çok merak edilen 2 sorusunu yanıtladı. Ev fiyatları neden bu kadar arttı, 2022'de yön ne olur? Konut fiyatlarında yaşanan artışın devam edeceğini dile getiren Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, "Demir, çimento, kereste gibi ana imalat ürünleri ve diğer tüm inşaat malzemelerinde  fiyat artışları olmuşken, gayrimenkuldeki fiyatların stabil olmasını beklemek aşırı iyimserlik olur. Fiyat artışlarının devam edeceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaparak konut fiyatlarındaki artışın süreceğini dile getirdi. 

 İnşaat sektöründe arzın düştüğünü söyleyen Aksay, gayrimenkul danışmanlarının hem kiralık hem de satılık ev bulmakta zorlandıklarını ifade ederek azalan konutun fiyatları da artırdığını dile getirdi. Konut kredisi faiz oranlarının kamu bankaları tarafından yapılan faiz indirimine rağmen yüksek seviyede olduğunu söyleyen Hasan Aksay, uygun faiz oranlarından bahsedilmesi için rakamların yüzde 1 altına düşmesi gerektiğini söyledi. Konut kredisi faiz oranları rakamlarında yapılan küçük indirime rağmen konut fiyatlarında yüzde 10 artış yaşanmıştı. Gayrimenkul sektöründe meydana gelen son gelişmeler hakkında yorum yapan Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay konut fiyatlarında yaşanan yükselişin nedenlerini de açıkladı. Son dönemde demir ve çimento fiyatlarında meydana gelen hızlı yükseliş ile inşaat maliyet endeksi rakamları da rekor seviyelere çıkmıştı. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Aksay, konut fiyatlarında meydana gelen artışın pek çok sebebi olduğunu söyleyerek bu nedenleri şu şekilde sıraladı: 

“Gayrimenkul sektöründe konut stokunun azalması. 2018 senesi itibari ile yeni konut yatırımlarının azalması ve çok sayıda yeni konut projesinin rafa kaldırılması. İnşaat maliyet endeksi rakamlarında yaşanan hızlı yükseliş. Demir, çimento, kereste gibi ana imalat ürünleri ve diğer tüm inşaat malzemelerinde  fiyat artışları.  İnşaat sektöründe arzın azalması ve yoğun göç nedeni ile konuta talebin artması.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.