Ev Almak İsteyen Önümüzdeki 6 Ayı İyi Değerlendirmeli

Ev Almak İsteyen Önümüzdeki 6 Ayı İyi Değerlendirmeli

First Class Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay İzmir'de 100 bin civarında konut stoku olduğunu söyledi. Konut fiyatlarının 2020'de artacağını belirten Okay, ev almak isteyenlerin önümüzdeki 6 ayı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

First Class Trust Union Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, faiz oranlarının düşmesi ile birlikte ev sahibi olmak isteyenlerin bankada değerlendirdiği parayı yeniden gayrimenkule yönlendirdiğini belirtti.

İzmir'deki konut stokunun 100 bin adet seviyesinde olduğunu ve bu stokun azalması ile birlikte yeni yapılacak konutların da fiyatının yükseleceğini ifade eden Okay, ev almak isteyenlerin önümüzdeki 6 ayı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Gülçin Okay, "Şu anda İzmir'de ikinci el ve yeni projelerde toplam 100 bin adet konut stoğu olduğunu biliyoruz. Hem birinci, hem de ikinci eldeki stoklar bir-bir buçuk yıl içinde tükenecek. Bu nedenle yeni yapılacak konutlarda yüzde 25-30 oranında maliyeti artacağı için konut fiyatları da yükselecek. İçinde bulunduğumuz piyasada konutlar ederinde satılmaya başlandı. bu sektöre hız getirmesi açısından olumlu bir gelişme" diye konuştu. 

Emlak ve gayrimenkul sektörü olarak 2020'den umutlu olduklarını belirten Okay, önümüzdeki yıl içinde yeni yatırımlarla büyümek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.