Ev Alırken Manzarasına Değil, Depreme Dayanıklı Mı Değil Mi Ona Bakın

Ev Alırken Manzarasına Değil, Depreme Dayanıklı Mı Değil Mi Ona Bakın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vatandaşın ev alırken ya da müteahhitlerin konut yaparken duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Oktay, vatandaşı ev alırken depreme dayanıklı olup olmadığına bakması konusunda uyardı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yapmış olduğu açıklama ile risk yönetimine dair önemli uyarılarda bulundu. 

Oktay "Risk yönetimi dediğiniz şey nedir? Hep söylüyoruz ya 'Deprem öldürmez, bina öldürür.' diye. Yani ben birey olarak çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım" diyerek vatandaşın önceliğinin deprem olması gerektiğini söyledi. 

EVİN MANZARASINA DEĞİL, DEPREME DAYANIKLI OLUP OLMADIĞINA BAKIN! 

Depreme hazırlık konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay evlerde bulunan gardıropların duvara sabitlenmesinin bile büyük oranda can kayıplarını önleyeceğini belirterek basit gibi görünen bu tip önlemler ile depreme hazırlık yapılması gerektiğini söyledi. 

Oktay "Kendi çocuğuma bir ev satın alıyorken veya bir ev yapıyorken ilk dikkat etmem gereken evin manzarası olmamalı. Evin genişliği, metrekaresi, şu ya da bu olmamalı. Bu bina depreme dayanıklı mıdır değil midir? Buna bakmamız lazım" diyerek vatandaşın ev alırken en önemli önceliğinin konutun depreme olan dayanıklılığı olması gerektiğini vurguladı.  Türkiye'nin deprem konusunda artık çok daha gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Oktay kentsel dönüşüm projeleri sayesinde riskli yapı konut stokunun tamamen yenileneceğini ve insanların depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmemeleri adına çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.