Emlakta Yüksek Kazanç Sağlamanın En İyi 5 Yolu!

Emlakta Yüksek Kazanç Sağlamanın En İyi 5 Yolu!

Gayrimenkul danışmanları için daha fazla kazanç sağlamanın en iyi 5 yolunu derledik.

A+A-

Gayrimenkul danışmanları için daha fazla kazanç sağlamanın en iyi 5 yolunu bir araya getirdik. Bu 5 stratejik yol, aynı zamanda finansman gücünü artırmayı, istikrarlı büyümeyi, emlak pazarında daha fazla uzmanlık ve deneyimi de beraberinde yaşatacak ipuçlarıyla dolu…

1. Aktif olun, yeni müşteriler edinin

Gayrimenkul danışmanları, mesleğe giriş yaptıkları ilk zamanlardan itibaren muhtemel ciddi bir yatırım yapıyor. Çok sayıda eğitim programı ve seminere gidiyor, gayrimenkul ağları veya ofisine katılıyor veya kendi ofisini kuruyor, portföyündeki ilanları potansiyel müşterilerle hızla buluşturabilmek için yüksek fayda sağlayabileceği bir emlak sitesine üye oluyor, gayrimenkul pazarlamasıyla ilgili faaliyetler yürütüyor vs…

Gerçek şu ki, müşteriler genellikle bir emlak ofisi kapısından içeri tesadüfen girmiyor. Tüm bu çabanın arkasında daha çok müşteriye ulaşabilmek isteği var. Evini satmak, kiralamak veya konut almak, kiralamak isteyen çok geniş bir kitleye erişmek gerekiyor.

İster yolun başında yeni bir gayrimenkul danışmanı olun, ister uzmanlığını kanıtlamış bir danışman ana kural hiç değişmiyor: Emlak ilanları ile yeni müşterilerle iletişime geçebilmek.

Peki aktif olarak yeni müşteriler edinmek için hızlı adım atmak isteyenler neler yapabilir?

• Web siteniz olmalı ve bu platformda markanızı en iyi şekilde sergilemelisiniz.

• Kartvizitinizi her fırsatta dağıtmalısınız.

• Hizmet verdiğiniz ilçe ve mahalleleri gezip insanlarla tanışmalı, güvenilir bir izlenim oluşturmalısınız.

• Uzmanlık bölgenizdeki etkinliklere ve sosyal aktivitelere katılarak daha geniş bir çevreye sahip olmalısınız.

Ticari gayrimenkul satışı için 7 ipucu

2. Uzmanlaşacağınız gayrimenkul tipinde kararlı davranın.

Çevrimiçi olarak alıcılar ve satıcılar için çok fazla bilgi mevcut. Bu da danışmanların pazarda kendilerini farklılaştırmanın bir yolunu bulmalarını zorunlu kılıyor. Uzmanlık alanınızı bulmak ve faydalarını pazarlamak, rekabette sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.

Arsa alım satımı, ticari gayrimenkul, lüks konut, tarihi binalar gibi bir seçim mümkün. Belki de bir hedef kitle belirleyerek bu alanda uzmanlaşabilirsiniz. Mesela, son yıllarda konut satışında en çok hareketliliğin yaşandığı yabancılara emlak alım-satımında öne çıkan bir isim haline gelebilirsiniz.

3. Emlak bilginizi belgeleyin

Sürekli eğitim günümüzün vazgeçilmez trendleri arasında. Öyleyse bu fırsatları, işinizde daha yüksek kazanç elde etmek için değerlendirmeyi deneyin.

Mesela kentsel dönüşümle ilgili eğitimler alarak gayrimenkul uzmanı unvanınıza ekleyebileceğiniz çeşitli sertifikalar, potansiyel müşterileri size yönlendirecektir.

Yabancılara konut satışı ile ilgili bilmeniz gerekenler

4. Gayrimenkul kariyeriniz için en doğru zamanda, en iyi kararı verin

Gayrimenkul işinde yeniyseniz, ilk birkaç yılınızı bir gayrimenkul ağına bağlı olarak geçirmek size değerli tecrübeler katacaktır. Hem işi daha iyi öğrenmek hem de bir müşteri tabanı oluşturmak için eşsiz bir deneyimdir.

Kariyerinizde belirli bir noktaya ulaştığınızda bir karar aşamasına varabilirsiniz: Ya gayrimenkul ağının en iyi danışmanları arasında marka isim olarak yolunuza devam etmek, aynı kurum çatısı altında yeni bir ofis açıp broker olarak ekibinizi kurmak ya da bir gayrimenkul ofisi açarak kendi işinizin patronu olmak. Bu üç yoldan hangisini seçerseniz seçin kazancınızı artıracağınız kesin.

5. Gayrimenkule yatırım yapın

Bir danışman olarak daha fazla para kazanmanın ve finansmanınızı bir üst düzeye götürmenin diğer bir popüler yolu da gayrimenkul yatırımları yapmaktır. Uzmanlığınızı ve bilginizi, size harika bir getiri sağlayacak ve portföyünüzü oluşturmanıza yardımcı olabilecek yatırım mülklerini bulmak için kullanacağınız anlamına gelir.

Bu strateji, emlak yatırımcılığında size kişisel bir deneyim de sağlayacağı için sizin gibi prim yapacak konuta yatırım yapmak isteyen müşterilerinizle daha güvenle konuşmanıza imkân verecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.