Emlakta Yeni Trend: Buçuklu Evler

Emlakta Yeni Trend: Buçuklu Evler

Emlak sektöründe buçuklu evlere talep artıyor…

A+A-

Emlak sektörü hızla büyürken, farklı beklentilere yönelik farklı konseptler de tasarlanıyor. Markalı konut projelerinde sürekli yeni fikirlerle yeni konseptler üretiliyor. Sektördeki son trend ise buçuklu evler! Peki Çbuçuklu ev nedir? buçuklu ev çeşitleri nelerdir? İşte buçuklu evler ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Buçuklu ev nedir?

Markalı konut projelerinde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ya da dubleks gibi daire seçenekleriyle karşılaşıyoruz. Ancak son yıllarda buçuklu evler de sıkça karşımıza çıkıyor! Buçuklu daireler, genellikle giyinme odası, kütüphane, kiler, ütü odası ya da yemek odası gibi kullanılan alandır. Bu alanlar salon, oturma odası, yatak odası gibi odaların dışında kalan odalardır. Evin içerisinde temel ihtiyaçlarımız dışında kalan işlerimiz için genelde buçuk olarak tabir edilen bu alanları kullanırız. Kimi zaman balkon ve terasları da boydan boya açılır-kapanır camla kaplayarak bu alanı da ev sahipleri evin buçuklu kısmı olarak kullanabiliyorlar.

Buçuklu ev çeşitleri

Emlak sektöründe buçuklu evlere olan rağbet de gittikçe artıyor. Oluşan talep doğrultusunda da inşaat firmaları artık buçuklu evlerin yer aldığı projeler üretiyorlar. Bu trendin uzun zaman devam edeceği ve buçuklu dairelere olan talebin daha da artacağı tahmin ediliyor. Buçuklu daire modelleri arasında şimdilik 1.5+1, 2.5+1, 3.5+1 ve 4.5+1 daireler yer alıyor. Kimi firmalar ise bu daireleri farklı şekilde de telaffuz edebiliyor. Örneğin; 2+1.5 ve 3+1.5 gibi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.