Emlakçılar Online İlan Sitelerini Boykot Hazırlığında!

Emlakçılar Online İlan Sitelerini Boykot Hazırlığında!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Koronavirüs'ten dolayı iş yerlerini açamayan emlakçıların online ilan sitelerinden ücret erteleme veya indirim talepleri karşılık bulmadığı için boykota gidebileceklerini söyledi.

A+A-

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri durma noktasına gelen emlakçılar, bu süreçte, tüm taleplerine rağmen ödemelerin ertelenmesi veya aylık abonelik ücretlerinde indirim yapılması gibi kolaylık sağlamayan online ilan portallarını boykot edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a konuyla ilgili mektup da yazan emlakçılar, makul olarak nitelendirdikleri taleplerinin karşılanmaması durumunda tüm ülke genelinde söz konusu ilan sayfalarını boykot etmeye karar verdi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, koronavirüs salgını sonucunda emlakçıların yüzde 80'inden fazlasının iş yerini açamadığını, açanların da iş yapamaz hale geldiğinden bahsetti.

Emlakçıların son dönemde birçok sektörde görüldüğü gibi dijital ortama geçtiğini anlatan Aşa, pazarlama, satış ve kiralama gibi işlemleri online yürüteceklerini anlattı.

Aşa, ülke çapında bilinen en önemli ilan portalları üzerinden de tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştiğini ifade ederek, "Ancak son zamanlarda bu ilan portallarına ödenen rakamlar o kadar arttı ki iş yeri kirasını bile geçmeye başladı." şeklinde konuştu.

"TALEPLERİMİZE HENÜZ UYGUN DÖNÜŞ OLMADI"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, bu portallara ödemelerin yıllık taahhütle aylık olarak yapıldığından bahsederek, şunları söyledi:

"Bu süreçte iş yerini açamayan, açsa bile iş yapamayan esnafımız ücretlerini ödeyemez hale gelmiştir. Türkiye genelinde isimleri hemen hemen herkesçe bilinen, pazarı elinde tutan söz konusu ilan portallarına oda olarak başvurarak bazı taleplerde bulunduk. Ödemelerin en az 3 ay ertelenmesi, aboneliklerin dondurulması ve belli bir dönem ücret alınmaması gibi isteklerimiz oldu.

Taleplerimize henüz ya dönüş olmadı ya da uygun olmayan dönüşler yapıldı. Hatta bazıları bu konuda taviz vermemiş ve son dönemde üyelik ücretlerine zam yapmıştır."

"CUMHURBAŞKANIMIZA VE TİCARET BAKANIMIZA MEKTUP GÖNDERDİK"

İsteklerine dönüş olmaması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Pekcan'a oda olarak mektup gönderdiklerinden bahseden Aşa, "İlgili ilan siteleri ile görüşülmesini, esnafımızın bu konudaki mağduriyetini giderilmesini istedik. Nisan, mayın ve haziran aylarıyla ilgili iyileştirilmesi yapılması konusunda talepte bulunduk." dedi.

Bu sitelerde yer alan ilanların büyük kısmının emlakçılarçıların verildiğinden bahseden Aşa, söz konusu portalların isteklerine uygun cevap vermemesi durumunda ülkede boykota başlayacaklarını açıkladı. 

Aşa, "Tüm Türkiye genelindeki emlakçılar olarak bu siteleri boykot edeceğiz. Zor zamanda onların da ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz. Çünkü bu süreçte işlerimiz durma noktasına geldi. Bizler süreci en az hasarla atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar elini taşın altına koyarsa gelirlerini yine bizlerden sağlayacaklar." açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.