Emlak Konut'un 'Hayallerini Erteleme Türkiye' Kampanyasına Büyük İlgi

Emlak Konut'un 'Hayallerini Erteleme Türkiye' Kampanyasına Büyük İlgi

Emlak Konut GYO'nun dün açıkladığı "Hayallerini erleteme Türkiye" kampanyası yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar başvuru için satış ofislerine akın etti...

A+A-

Dün açıklanan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) "Hayallerini erleteme Türkiye" kampanyası yoğun ilgi gördü. Zaman zaman kuyrukların oluştuğu satış ofislerine vatandaş sosyal mesafe kuralları kapsamında sırayla alındı. En fazla talep 2+1’lere oldu. 

Emlak Konut GYO'nun, "Hayallerini erleteme Türkiye" sloganıyla başlattığı tarihi kampanyaya yoğun talep geldi. Koronavirüs salgını sebebiyle konut sahibi olma hayallerini erteleyen vatandaş, kampanyalı konut projelerinin satış ofislerinde akın etti. Toplam 26 projede yaklaşık 10 bin konutu kampanya kapsamında satışa çıkaran yüklenici firmaların temsilcileri, konut alıcısının satış ofislerinde soluğu aldığına dikkat çekti. 

SOSYAL MESAFEYE UYULDU

En fazla talebin 2+1 dairelere geldiği satış ofislerinde yoğunluk oluşmaması için birçok tedbir uygulandı. Maskesiz girilemeyen satış ofislerine vatandaş sosyal mesafe kuralları sebebiyle teker teker alındı. Ofislerde kuyrukların oluştuğunu kaydeden firma temsilcileri, "Kampanyanın duyurulmasının hemen ardından boş olan satış ofislerimiz bir anda doldu. Telefonlarımız kilitlenmiş durumda. Kampanyadan önce günde 150 kişiye bilgi veren danışmanlarımız dün 500 kişiyle diyalog kurdu. Ülkenin geleceğine güvenen tüketicinin ilgisi böyle devam ederse kampanya bitiminde stok dairelerimiz tükenir"şeklinde konuştu.

2 AYLIK SÜREÇ BAŞLADI

Kamu bankalarının konut kredisinde faizi 15 yılda 12 ay ödemesiz yüzde 0.64'e indirmesinden sonra bir hamle de Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO yaptı. Hayata geçirdiği kampanyalarla sektörün öncüsü olan şirket, bugünden itibaren yaklaşık 2 ay sürecek "Hayallerini erteleme Türkiye" isimli kampanyayı hayata geçirdi. Vatandaş, Emlak Konut yüklenicilerinin projelerinden bugün konut satın aldığında ödemeye 24 ay sonra başlayacak. Şirket, bünyesindeki 13'ü bitirilmiş, 13'ü de inşa aşamasında olan toplam 26 projeyi dev kampanya kapsamına aldı. Faiz indirimiyle beraber hareketlenen konut sektörüne can suyu olacak kampanyada vatandaş satın alacağı konutun fiyatının yüzde 80'i için kredi kullanabilecek.

YÜZDE 10 İNDİRİM, YÜZDE 5 PEŞİN

Kalan yüzde 20'lik ödeme için ise yüzde 5 peşinat ödemesi yapılacak. Geri kalan yüzde 15'lik kısım için ödemelerde üçüncü yılda başlayacak. Faiz oranı ise 10 yıl vadede yüzde 0.79 olarak uygulanacak. Kampanya kapsamında yüzde 10 da indirim yapılacak. Bugüne kadar birçok kampanya başlatarak elini taşın altına koyan Emlak Konut'un başlattığı bu kampanyayla beraber, vatandaşın ödemelerde zorluk yaşamadan ev sahibi olması, durgunlaşan konut sektörünün ve satışların hareketlenmesi öngörülüyor.

10 BİN KONUT SATILACAK

Kampanyaya dahil olan 26 konut projesinde yaklaşık 10 bin konut yer alıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Niğde'deki konutların fiyatları 400 bin TL başlıyor. Örnek ödeme planına göre 400 bin TL'lik konut yüzde 10 indirimle 360 bin TL oluyor. 360 bin TL'lik konut için yüzde 0.79 faizle 10 yıl vadede aylık ödeme 4 bin 654 TL olacak ve ödemeler 24 ay sonra başlayacak. Kampanya dahilinde yüzde 5 peşinat ödemesi ise 18 bin TL olacak. Geriye kalan yüzde 15'lik ödeme olan 54 bin TL ise 24 aylık dönem sonunda ödenecek.

GURBETÇİLER DE BAŞVURABİLİYOR

Türkiye'den gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen gurbetçiler de kampanyaya başvurabiliyor. Kredi kullanabilen ve birikimi olan gurbetçi vatandaşlar da kampanyaya katılıpkonut alabiliyor.

18 BİN TL PEŞİNATLA KONUT

 LİSTE FİYATI: 400 bin TL
 İNDİRİM ORANI: yüzde 10
 SATIŞ FİYATI: 360.000
 Yüzde 5 PEŞİNAT: 18 bin TL
 Yüzde 15 ARA ÖDEME (24. AYDA): 5 bin TL
 AYLIK TAKSİT (25. AYDAN İTİBAREN 96 AY VADE): 4 bin 291 TL

İŞTE DEV KAMPANYAYA DAHİL EDİLEN PROJELER

1. Başkent Emlak Konutları
2. Büyükyalı İstanbul
3. Evora Denizli
4. Gebze Emlak Konutları
5. Göl Panorama Evleri
6. İstmarina
7. Karat 34
8. Koordinat Çayyolu
9. Köy Zekeriyaköy
10. Niğde Emlak Konutları
11. Temaşehir Konya
12. Tual Adalar
13. Tual Bahçekent
14. Avangart İstanbul
15. Avrupark Hayat
16. Cer İstanbul
17. Düşler Vadisi
18. Ebruli Ispartakule
19. Evora İzmir
20. İdealist Cadde
21. Merkez Ankara
22. Nidapark İstinye
23. Nidapark Küçükyalı
24. Semt Bahçekent
25. Validebağ Konakları
26. Yeniköy Konakları

ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜVENİYORUZ

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, ülkenin gücüne ve yarınlarına güvendiklerine vurgu yaparak, "Vatandaşlarımızın bize olan güvenini hissediyoruz. Bu güvenin verdiği azim ve inançla 'Hayallerini Erteleme Türkiye' diyor ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın hayalini mümkün hale getiriyoruz" diye konuştu.

ÖDEME 3. YIL BAŞLIYOR

Hakan Gedikli, hayata geçirdikleri her projede sağlam, güvenli, sosyal alanları ve yeşilin farklı tonları ile bütünleşen yaşam alanları yarattıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Emlak Konut olarak insan ve çevre odaklı mekanlar tasarlamaya, hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kampanyanın detaylarını da şu şekilde özetleyebiliriz; taksit ödemelerine 3. yılda başlayan vatandaşlarımız, yüzde 5 peşinatla ve yüzde 10 indirimle ev sahibi olabiliyor. Örneğin, 500 bin TL değerindeki eve yüzde 10 indirimle, 450 bin TL'ye sahip oluyorlar. Bu indirimli fiyat üzerinden sadece yüzde 5 peşinat, yani 22 bin 500 TL ödeyerek isterlerse hemen evlerine taşınabiliyorlar. Taksit ödemelerine ise üçüncü yılda başlıyorlar. Üçüncü yılın başında yüzde 15'lik yani 67 bin 500 TL ara ödeme yapılıyor ve taksit ödemeleri başlıyor. Kampanyamızla ilgilenen ve ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız web sitemizden ayrıntılı bilgi alabilir veya gerekli tüm tedbirleri aldığımız satış ofislerimizi ziyaret edebilirler."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.