Emlak Konut Riva ve Florya Projelerine Ne Zaman Başlayacak

Emlak Konut Riva ve Florya Projelerine Ne Zaman Başlayacak

Genel Kurul'dan onay alan Galatasaray Kulübü, Emlak Konut GYO ile nihai sözleşmeyi önümüzdeki günlerde imzalayacak. Emlak Konut Riva ve Florya projelerine 2017'de başlayacak.

A+A-

Uzun süredir mali sıkıntı yaşayan Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Riva ve Florya arazileri için Genel Kurul'dan onay aldı.

Emlak Konut Riva ve Florya projelerine 2017'de başlayacak

SÖZLEŞME İMZALANACAK

Galatasaray kulübü, bu araziler için ön protokolü Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile haziran ayında imzalamıştı. Haftasonunda verilen karardan sonra kulüp, Emlak Konut’la nihai sözleşmeye hemen imza atacak.

PROJE 2017'DE BAŞLAYACAK

Projeden sağlanacak payla bankalarla yapılan anlaşma sonucunda kulüp, mali anlamda kısa vadede de olsa önemli bir rahatlama yaşayacak. Gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak olan yönetim, her yıl 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulmuş olacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, her iki projeye de 2017’de başlamayı planladıklarını açıkladı.

Emlak Konut Riva ve Florya projelerine 2017'de başlayacak

FLORYA İÇİN EMSALLEME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Murat Kurum, halihazırda Riva’nın bir imar planı olduğunu ve bu araziyle ilgili hasılat paylaşımı ihalesinin bir an önce yapılacağını ifade ederek, “Florya için ise bir emsalleme çalışması yapılacak” diye konuştu.

"OLABİLECEK EN İYİ PROTOKOL"

Arsa payına düşen gelirin yüzde 80’inin kulübe ödeneceğini hatırlatan Kurum,“Galatasaraylıların içi rahat olsun. GS Spor Kulübü, olabilecek en iyi protokole imza attı. Biz de Emlak Konut GYO olarak bu işe bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu projeye ilişkin katkılarına da değinen Murat Kurum,“Galatasaray’da sürecin bu aşamaya gelmesinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın büyük desteği oldu. Süreci ilk günden bu yana adım adım takip etti” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.