Emlak Konut İstanbul Finans Merkezi Projesini Tasfiye Etti

Emlak Konut İstanbul Finans Merkezi Projesini Tasfiye Etti

Türkiye Varlık Fonu'nun İstanbul Finans Merkezi projesindeki Ağaoğlu, İntaş ve YDA hisselerini devralmasının ardından KAP'a açıklama yapan Emlak Konut GYO arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işinin tasfiye edildiğini duyurdu.

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Uluslararası Finans Merkezi tasfiyesi hakkında açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO portföyünde bulunan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edildi. 

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, dün İstanbul Finans Merkezi projesine dahil olduklarını ve projenin bir kısmına yatırım yapacaklarını açıkladı. Sönmez, TVF olarak öncelikli stratejik yatırımlarından biri olan İFM projesinde hızla ilerleme kaydettiklerini söyledi. Sönmez proje ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"TVF olarak 1,3 milyon metrekarelik kullanılabilir alanı olan projenin yaklaşık 465 bin metrekarelik kısmını proje, hafriyat, arsa bedelleri ve bugüne kadar tamamlanan inşaat maliyetleri dahil olmak üzere 1,67 milyar TL karşılığında devralacağız. Ofis ve çarşı alanlarını içeren bu kısımlardaki 3 yüklenici firma ile anlaşmaları imzalıyoruz. İnşaatların bir an önce başlaması için Emlak Konut GYO ile birlikte ihale düzenleyeceğiz. En geç kasım ayında vinçlerin çalışmaya başlayacağının müjdesini şimdiden verebiliriz.

İFM, Türkiye'nin vizyoner projelerine katkıda bulunma ve yatırım yapma stratejimiz kapsamında değerlendirdiğimiz bir proje. İstanbul’un, 3 saatlik uçuş mesafesindeki bölgenin finans merkezi olarak konumlanmasında çok büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO’nun iş birliğiyle proje ilerliyor."

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz portföyünde bulunan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.