Emin Grup Yurtdışında Yatırım Yapacak

Emin Grup Yurtdışında Yatırım Yapacak

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün bir grup iş insanıyla beraber heyet olarak Cibuti ve Somali’de temaslarda bulundu. Emin Üstün ve iş insanları yeni yatırımlar ve işbirlikleri için görüşmeler sağladı.

A+A-

Afrika’ya yeni yatırımlar için bir iş seyahatinde bulunan Emin Grup, Türk iş adamları ile birlikte Cibuti ve Somali’de ekonomik iş birliği üzerine görüşmeler hayata geçirerek yeni yatırımlarla Afrika pazarında etkin olmayı planlıyor.

Grup'tan yapılan açıklama kapsamında; Türkiye’de finans, enerji, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi pek çok alanda hizmet veren Emin Grup, yurt dışında yeni yatırımlar yapmak üzere Afrika’da işadamları ve hükümet yetkilileriyle buluştu.

İş seyahati kapsamında gerçekleşen ziyaretler sonucunda Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, iş adamlarından oluşan bir heyet ile Cibuti ve Somali’de ekonomik iş birliği görüşmelere başladı.

Yurt dışı ilişkilerinin geliştirilmesi, yeni yatırımlar, Afrika ve Türkiye arasında artan ekonomik ticaret hacmine destek olmak için yapılan iş gezisinde, çeşitli ülkelerin başbakan ve ticaret bakanlarının yanı sıra bölgedeki Türk işadamlarıyla toplantılar düzenledi.

- Afrika,Türk yatırımcıları bekliyor

Açıklamada görüşleri yer alan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, 2002 yılında sonra etkin hale gelen Türkiye’nin Afrika stratejisine ve ülkeler arasında bulunan 20 milyar doları aşan ticaret hacmine destek olmayı amaçladıklarını kaydetti. Üstün, bölgede inşaattan enerjiye, hayvancılıktan gıdaya kadar birçok sektörde yatırım imkanlarının olduğunu açıkladı.

Üstün, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacminin gelişmesi, ekonomik iş birlikleri ile bu hacmin daha da artırılması konusunda biz iş adamlarına önemli görevler düşüyor. Bu doğrultuda Afrika’nın bazı ülkelerini kapsayan bir iş ziyareti gerçekleştirdik. Aramızda Türk iş adamlarının da bulunduğu bir heyet ile Cibuti ve Somali’de yeni yatırım fırsatları ve bazı iş birlikleri için görüşmeler yaptık. Görüşmelerimizde ülkelerin Başbakanları ve Ticaret Bakanlarıyla da iş birliğinin geliştirilmesi için bir araya gelme fırsatı bulduk.

Bazı ikili görüşmeler yaptık. Aynı zamanda bölgedeki Türk iş adamlarıyla da buluştuk. Yaptığımız görüşmeler ve analizler sonrası yeni yatırımlara yönelmeyi hedefliyoruz. Balkanlarda inşaat sektöründe hızlı adımlar atmaya başlamıştık. Oradaki yatırımlarımız bir yanda devam ederken Afrika’da da bazı adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Burada Türk iş adamlarını bekleyen önemli yatırım alanları var. Afrika’daki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesiyle ekonomik anlamda güçlü iş birliklerinin doğabileceğine inanıyorum.”

Mogadişu Türk Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Emin Üstün, Büyükelçi Mehmet Yılmaz ile bir araya geldi ve bölge ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.