Elazığ İnşaat ve Mobilya Fuarı 3. Kez Kapılarını Açtı

Elazığ İnşaat ve Mobilya Fuarı 3. Kez Kapılarını Açtı

Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde açılan 3. İnşaat ve Mobilya Fuarı'nda başladı.. İnşaat ve mobilya firmaları, kurdukları stantlarda ürünlerini görücüye çıkardı. Fuar 4 gün boyunca açık olacak.

A+A-

Vali Çetin Oktay Kaldırım, kentin her geçen yıl daha da gelişen sektörleriyle tam bir üretim, istihdam, tarım, hayvancılık, turizm, su ürünleri gibi birçok sektörde merkez haline gelmekte olduğunu söyledi. 

Kaldırım, kentin hem yatırım yapan hem de yatırımcı çeken bir konumda olduğunu söyledi ve ekledi; 

"Fuarlar, özellikle üretim yapan insanlar için çok kıymetli. Dünyada çok yoğun bir rekabetin yaşandığı bir dönemde ürettiğin ürünü pazarlayamıyorsan bir anlamı, kıymeti olmuyor. Artık şehirler bile kendi aralarında yoğun bir rekabet içinde. Bu tür fuar ve faaliyetler gerçekten sanayici ve üretici ile pazarların buluşmasında çok önemli. Dünyada ekonomik anlamda bir durgunluğun ve daralmanın olduğu bir konjonktürde ilimizde bu tür fuarların artarak yapılıyor olması bu işi daha da anlamlı kılıyor."

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da inşaat ve mobilya sektörünün binlerce insana iş ve aş olması bakımından önemli olduğunu vurguladı. 

Şerifoğulları, bu sektörlerin kentte gelişmesine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Şerifoğulları, sözlerine şu şekilde devam etti; "Uzun zamandır faiz oranlarında önemli oranlarda artışların olmasıyla özellikle inşaat sektöründe ciddi manada bir daralma söz konusuydu ama son haftalarda faiz indirimlerinin uygulanması, kamu bankalarımızın bu uygulamaları yansıtmasıyla sektörde bir hareketlilik söz konusu oldu. Bundan sonraki süreçte de hükümetimizin ve yerelde bizlerin yapacağı çalışmalarla bu sektörün daha fazla önünü açabilme adına çalışmalarımızı gayretli bir şeklide yapacağız" 

İnşaat ve mobilya fuarı 4 gün boyunca gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.