El Konulan FETÖ tapuları Meclis Gündeminde!

El Konulan FETÖ tapuları Meclis Gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

A+A-

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Önergesinde "15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce başlatılan soruşturmayla adı geçen örgüte üye oldukları iddia edilen kuruluşların taşınmazlarına el konulmuştur. Basına yansıdığı kadarıyla el konulan tapu sayısı 5 bin 401'dir." diyen Kuyucuoğlu Başbakan Yıldırım'a 2 soru iletti.

Kuyucuoğlu'nun soruları

1. Neredeyse Türkiye'nin bütün illerinde taşınmaz edinmiş, özel eğitim kurumu, hastane kurmuş, her türlü kamu ihalesinden yararlanmış, kamunun bütün kadrolarına girmiş olan bu örgüte, iktidarınız döneminde kurulmasına izin verilmiş, hastane, eğitim kurumu, banka, üniversite sayısı kaçtır?

2. İzin verilen bu yerler için belediyelerden, vakıflardan kısaca kamudan tahsis edilen veya satılan arazi, bina, tesis var mıdır? Varsa bunların sayıları ve değerleri ne kadardır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.