Ekrem Demirtaş'ın 'Konut İmarı' Talebi Büyükşehiri Karıştırdı!

Ekrem Demirtaş'ın 'Konut İmarı' Talebi Büyükşehiri Karıştırdı!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kendisine ait Urla Bademler’de bulunan 200 dönüm arazi için istediği konut imarı Büyükşehir'in imar komisyonunda gerilime neden oldu. Normal koşullarda üç yüz adet villa çıkan alana üç yüz adet daha villa iste

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan arazinin sahibi belli oldu. Komisyon toplantısında Başkan Sırrı Aydoğan ile AK Partili Komisyon Üyesi Ali Kökoğuz arasında gerilime neden olan arazinin Urla Bademler sınırlarında Çamlı ve Ulamış arasında bulunduğu, mülkiyetinin de İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kendi adını taşıyan inşaat şirketine ait olduğu tespit edildi.

Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaparak Nisan ayında askıya çıkartılan 1/5000 ölçekli imar planlarında “ticaret ve konut” imarlı arazisi için yeni talepte bulundu. Demirtaş, normal koşullarda kamusal alana terkleri yapıldıktan sonra yaklaşık üç yüz adet villa yapabildiği, bir o kadar da ticari alan kazanabileceği arazi için plan notu değişikliği istedi. Demirtaş, belediyeden arazinin olduğu Bademler bölgesinde ticari faaliyet yapılamayacağı gerekçesiyle 200 dönümlük arazinin tamamına konut hakkı istedi. Talep başvurusunda, tüm alanın konut imarına çevrilmesini isteyen Demirtaş’ın isteği gerçekleşseydi yaklaşık altı yüz adet villa yapmaya olanak doğacaktı.

KOMİSYON KARIŞTI

Demirtaş’ın bu talebi ilk olarak imar komisyonunda tartışmalara neden oldu. AK Partili Kökoğuz’un toplantıda, “Böyle bir şey olmaz. Kabul edersek diğer insanların da hakkını yemiş oluruz. Burada ayrıca hiçbir şekilde yeşil alan, sosyal donatı alanı ya da cami-okul gibi yerler de ayrılmamış. 200 dönüm arazinin tamamına imar hakkı verilip bir de bunun keyfi olarak konuta dönüştürülmesine karşıyız” dediği öğrenildi. İmar Komisyon Başkanı Aydoğan tartışmanın uzaması üzerine dosyayı gündemde bıraktı. Yeniden incelenecek olan konuyla ilgili kesin karar önümüzdeki günlerde verilecek.

AÇIKLAYIN DA BİLELİM!

Aynı konu belediye meclis toplantısında da gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği meclis toplantısında konuşan AK Partili Kökoğuz bu kez isim vermeden imar planı değişikliği talebini eleştirdi. Kökoğuz, “Yakında tüm ayrıntılarıyla bir konuyu açıklayacağım. Burada birisine hem de kentin önde gelen bir ismine kıyak yapılmak isteniyor. Bunu engelleyeceğiz. Herkes bilsin. Kimse adaletsiz davranamaz. Tüm belgeleriyle herkese anlatacağım” dedi.

Kökoğuz’un sözlerinin ardından Başkan Kocaoğlu ellerini havaya kaldırıp başını sallarken, “Ne ve kime ait olduğunu açıklayın biz de bilelim. Ayrıntı hakkında bilgimiz yok. Neyden bahsediyorsunuz bilmiyorum” cevabını verdi.

ÜST ÖLÇEKLİ PLANA AYKIRI

Egedesonsöz yaptığı araştırmada, tartışmalara neden olan arazinin Urla İlçesi Bademler Mahallesi Hankıyı Mevkii 262 ada 50 parselde bulunan 202 bin 861metrekare büyüklüğünde, mülkiyeti Ekrem Demirtaş İnşaat Organizasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait olduğunu tespit etti. Arazi, üst ölçekli en büyük kent planı olan 1/2500 ölçekli Nazım İmar Planı’nda da “ticaret ve konut” olarak ayrı ayrı tanımlanmış görünüyor. Demirtaş’ın plan değişikliği talebi aynı zamanda üst planlara aykırı duruyor. 

Öte yandan 9 Ocak 2014 tarihinde kurulan şirketin tek yetkilisi ise Demirtaş görünüyor. 

Kaynak: Egedesonsöz - Ender Aldanmaz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.