Eğitimine Ara Verdi, Krizde Satışı Öğrendi!

Eğitimine Ara Verdi, Krizde Satışı Öğrendi!

Ceyhan Yapı’nın ikinci kuşak temsilcisi Emre Dağhan, lise eğitimini tamamladıktan sonra 2018 ekonomik krizinden dolayı üniversite eğitimini erteledi. Babasına destek olmak için iş hayatına 18 yaşında atıldı.

A+A-

2000 doğumlu Emre Dağhan ilköğretim ve lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteye gitmek yerine genç yaşına rağmen şirkette iş hayatına atılmayı tercih etti. Babası bütün işleri tek başına yürüttüğü için kriz zamanında eğitim yerine babasına yardım etmeyi tercih eden Dağhan, bu süreçte yaşadıklarını ve gelecek hedeflerini anlattı.  2018 yılındaki kriz döneminde babasını yalnız bırakmak istemediğini belirten Dağhan, “Eğitimimi ileri bir tarihe erteleyip şirkette çalışmaya başladım. Zaten 12 yaşımdan itibaren şirkete belli zamanlarda yardımcı oluyordum. Yaz tatillerinde depoda malzeme taşıyordum. 14-15 yaşlarında Gıda Çarşısı’ndaki mağazamızda satış yapmaya başladım. 18 yaşından sonra da Ulucak’taki merkez mağazamıza geldim ve profesyonel iş hayatım da başlamış oldu. Üniversite eğitimime ilerleyen zamanlarda devam etmeyi planlıyorum” dedi.

En dipten öğrenmeye başladım

Kriz döneminde şirkette çalışmaya başlamanın kendisine çok büyük katkı sağladığını belirten Dağhan, “Önceleri işi sadece satış olarak düşünüyordum. İşe başladıktan sonra babamın nasıl bir yük taşıdığını anlayabildim. Buz dağının görünmeyen yüzü de varmış. Satın alma, finans, depolama, lojistik vb. bu süreçlerin hepsi başlı başına bir iş. Bu işe en dipten başlamak gerekiyor. Ben de ilk olarak işe depoda başladım. Örneğin; bir palette kaç yapıştırıcı olduğunu, bir palet seramiğin ağırlığını biliyorum. Hem satışta, hem finans bölümünde hem de satın alma süreçlerinde yer aldım” ifadelerini kullandı.

Dağhan hedeflerini ise şu ifadelerle anlattı: “Tek bir merkezde bütün inşaat malzemelerini sunmayı hedefliyoruz. 5 bin metrekare veya daha büyük bir alanda inşaatta kullanılan ne kadar malzeme varsa hepsinin tedarik edilebileceği fiziki bir mağaza kurma hedefim var. Müteahhit veya inşaat yapmak isteyen bir vatandaş bu mağazaya girdiğinde başka hiçbir yere uğrama ihtiyacı duymadan inşaatını tamamlayabilecek.”

Fiyatta çok iddialıyız

Hem kalite hem de fiyat olarak çok iddialı olduklarını belirten Dağhan, “Türkiye’nin en iyi markalarının satışını gerçekleştiriyoruz. Çok güçlü bir stokla çalıştığımız için fiyat konusunda kendimize çok güveniyoruz. Bizden fiyat teklifi alan bir müşterimiz başka bir yerden daha uygun fiyat aldım, diyemiyor. Stokla çalıştığımızdan dolayı bizimle çalışan müşterilerimiz tedarik konusunda da sıkıntı yaşamıyor” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.