Ege Sahillerinde Ev Fiyatları Tavan Yaptı

Ege Sahillerinde Ev Fiyatları Tavan Yaptı

Ege sahillerinde ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellikle Bodrum ve Marmaris'te stüdyo dairelerin fiyatı 1 milyon TL'yi gördü. Peki fiyatlar yükselmeye devam edecek mi?

A+A-

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinde emlak fiyatları, koronavirüs ile beraber hızla artarak rekor kırmaya devam etti. Akşam'dan Ender Türkkan'ın haberine göre; bu yükselişin bir sonucu olarak Bodrum ve Marmaris'teki 'stüdyo' diye isim verilen 1+0 dairelerin fiyatları bile milyon lirayı geçti. Söz konusu tek odalı daireler için talep edilen bedeller, Bodrum'da 1 milyon 450 bin, Marmaris'te ise 1 milyon 300 bin TL'ye kadar çıktı. İnternetteki ilanlar incelendiğinde bu rakamlara dünyanın çeşitli ülkelerinden bir hatta iki küçük ada bile alınabiliyor. 

İKİ ADA 1.6 MİLYON TL

'Private Islands Online' adı verilen özel adaların satışa çıkarıldığı platformda, her ikisi de 6'şar dönüm büyüklüğe sahip olan Panama'daki 'Blowfish Island' için 79 bin dolar, anakaraya sadece 1-2 metre enindeki bağlantısı nedeniyle 'Half Island' adı verilen ada için ise 87 bin dolar istendiği görüldü. Her iki gayrimenkulün toplam fiyatı ise 166 bin dolar, yani yaklaşık 1.6 milyon lira. Bu rakamın Bodrum'daki 60, Marmaris'teki 50 metrekarelik 1+0 dairelerin toplam fiyatıyla neredeyse aynı olduğu gözlemlendi. 

7 MİLYONA ÇIKIYOR

Marmaris'te emlakçılık yapan Kaan Kaya, fiyatlara yönelik yaptığı açıklamada, bölgedeki fiyat artışlarının 'akıl almaz' hale geldiğini dile getirdi. Kaya, konumu, yaşı ve konforuna göre, ilçedeki bazı daire fiyatlarının 1+0'larda 1.5, 1+1'lerde 2.5, 2+1'lerde 3.5, 3+1'lerde ise 7 milyon TL'ye dayandığının vurguladı. "Çok acayip bir yükseliş yaşıyoruz. Normalleşmeyle birlikte durulur hatta durur ya da düşer diye bekliyorduk ama yükseliş devam ediyor" değerlendirmesini yaptı. 

FİYATLARDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Emlak danışmanı Kaya, artışın sebeplerini ise şu şekilde anlattı: "Bu yükselişte pandemi çok etkili oldu, talep patladı. Bunun yanı sıra başta Araplar ve İranlılar olmak üzere yabancıların talebi de etkili oldu. Tabii bu durum satıcının sürekli fiyat yükseltmesine yol açtı. Örneğin, 14 ay önce 3+1 dairesine 3 milyon TL isteyen satıcı, rakamı sürekli yukarı çekti. Geçtiğimiz hafta 6 milyon TL'ye çıkardı. Bunun artık durması gerekli. Çünkü, bu artış kiraları da peşinden sürüklüyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.