Düşük Faiz ve Esnek Ödeme Modelleriyle Konut Alımını Kolaylaştırılmalı

Düşük Faiz ve Esnek Ödeme Modelleriyle Konut Alımını Kolaylaştırılmalı

TÜİK konut satış istatistiklerini değerlendiren TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli,TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat 2019 konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

A+A-

TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat 2019 konut satış istatistiklerini  değerlendirdi. Mahmut Dereli, şunları söyledi:

“Türkiye genelinde konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2 oranında azaldı ve 78 bin 450 adet konut satışı gerçekleşti. Satışlarda yaşanan düşüşün sektörün dinamiklerini sarsacak bir etkiye sahip olmadığını görüyoruz. Çünkü TÜİK rakamlarına göre yabancıya satışta yüzde 92,1’lik bir artış gözleniyor. Buda gösteriyor ki yabancı yatırımcı için Türkiye hala fırsatlar ülkesi. Gerekli kriterleri yerine getiren yabancı yatırımcı aldığı gayrimenkulle artık Türkiye’de bir turist, bir misafir değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını da elde etmiş oluyor. Bu artışın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini söyleyebiliriz.

Yerli yatırımcıya değinecek olursak şuan için geçici durağanlık söz konusu. Sektör temsilcileri olarak 31 Mart yerel seçimler sonrası sektörün yukarı yönlü bir hareket kazanacağını öngörüyor, çok daha aktif geçeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, hükümetimizin düşük faiz oranları ve esnek ödeme modelleriyle konut alımını kolaylaştıracak adımları atacağına inanıyoruz. İnşaat sektörü her dönem ekonominin lokomotifi olmuş, olmaya da devam edecektir. 

Ticari ünite satışları çok yakında

Torkam E5 Projelerimizde ve Temaşehir Konya Projemizde yer alan ticari üniteleri benzersiz ödeme planları ile Nisan ayında alıcıların beğenisine sunacağız. Müşterilerimizin Projelerimizden Ticari Ünite talebi gayet yüksek,  benzersiz koşullarda satışa sunulacak Ticari Üniteler için satış ofislerimizden randevu almalarını tavsiye ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.