Dünyanın En Pahalı Villası Sahibini Bekliyor

Dünyanın En Pahalı Villası Sahibini Bekliyor

İtalya'da açık artırmayla, yaklaşık yarım milyar Euro değer biçilen "Villa Aurora" alıcı bulamadı. Roma'da 16. yüzyılda inşa edilen Villa Aurora'ya 471 milyon Euro değer biçiliyor.

A+A-

Roma'da 16. yüzyılda inşa edilen ve 471 milyon Euro değer biçilen Villa Aurora için yapılan açık artırmada minimum açılış fiyatı 353 milyon Euro olarak belirlendi. Salı günü yapılan açık artırmada bu fiyatla villaya talip çıkmadı. Villanın gelecek Nisan ayında, yüzde 20 fiyat indirimiyle yeniden açık artırmaya sunulması bekleniyor.

Villa Aurora mahkeme tarafından tayin edilen değere satılsaydı dünyanın en pahalı evi unvanını alacaktı. Ancak bugünkü açık artırmada talip çıkmaması halinde fiyatın yüzde 20 indirilmesi daha önce mahkeme kararıyla belirlenmişti. Bu nedenle villanın ilk turda satılmaması sürpriz olarak değerlendirilmiyor.

İtalya basınına göre villanın talipleri arasında Bill Gates ve Brunei sultanı da yer alıyor.

Caravaggio'nun tek duvar resmi

Villa Aurora'yı bu kadar kıymetli yapansa içindeki sanat eserleri. Eve biçilen değerin büyük kısmı, Caravaggio tarafından yapılan tavan resminden kaynaklanıyor.

Caravaggio'nun 1597'de yaptığı duvar resmine 310 milyon Euro değer biçiliyor. Roma mitolojisindeki Jüpiter, Neptün ve Plüton tanrılarını betimleyen eser, Caravaggio'nun bilinen tek duvar resmi.

Villa, bir zamanlar Antik Roma lideri Jül Sezar'a ait olan arazide yer alıyor. Bahçesindeki çok sayıda heykelden birinin de Michelangelo'ya ait olduğu tahmin ediliyor.

Evde ayrıca Barok ressam Guercino'ya ait freskler de bulunuyor. Villa ismini de Guercino'nun yaptığı Aurora tanrıçası freskinden alıyor.

Villa ayrıca, Vatikan'daki San Pietro Bazilikası cephesini tasarlayan mimar Carlo Maderno'ya ait merdivenlere de ev sahipliği yapıyor.

Villa Aurora'nın ünlü konukları listesi de Galileo Galilei'den Goethe'ye, Çaykovski'den Madonna'ya kadar uzuyor.

'Devlet satın alsın' çağrısı

Aristokrasiden gelen Ludovisi ailesine ait villa, miras kavgası nedeniyle açık artırmaya çıkarıldı. Villanın son sahibi "Prens" Nicolo Boncompagni Ludovisi'nin 2018'de hayatını kaybetmesinin ardından, ilk evliliğinden olan çocukları ile 3. ve son eşi Rita Boncompagni Ludovisi arasındaki anlaşmazlık mahkemede sonuçlandı. Tarafların anlaşamaması üzerine mahkeme villanın satışa çıkarılmasına karar verdi.

Tarihi ve sanatsal değeri nedeniyle villanın satışına karşı çıkanlar ve devletin satın alması çağrısı yapanlar da var. İnternette bu taleple başlatılan bir imza kampanyasına bugüne kadar 38 binden fazla kişi destek verdi.

İtalya basınına göre Kültür Bakanı Dario Franceschini de Başbakan Mario Draghi'ye villanın devlet tarafından satın alınması talebini iletti.

Villa açık artırmada satılırsa, Kültür Bakanlığı'nın devreye girerek 60 gün içinde aynı fiyatla mülkü satın alması mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.