Dünyada Her Gün 13 Bin Konutun İnşa Edilmesi Gerekiyor

Dünyada Her Gün 13 Bin Konutun İnşa Edilmesi Gerekiyor

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi’nde şehirlerin ve inşaat sektörünün geleceği konuşuldu. 2050 yılında 10 milyar nüfusun 7 milyarının şehirlerde yaşayacağı ve her gün 13 bin konutun yapılması gerektiği belirtildi.

A+A-

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yazılımları alanında hizmet veren Autodesk tarafından düzenlendi. 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi'nde konuşan Autodesk Mimarlık, Mühendislik İnşaat (AEC) ve Üretim Bölüm Müdürü Naji Atallah, 2050'de dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağını bu nedenle var olan şehirlere yeni şehirler ekleneceğini belirti...

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre;Naji Atallah, bunun da daha fazla konut ve daha fazla yol demek olduğunu söyledi. Atallah, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "İnşaat sektörünün bu talebi karşılaması için 2050 yılına adım adım yaklaşırken, dünya genelinde her gün, yaklaşık 13 bin konut inşa etmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra dünyanın çevresini her yıl 30 kez dolanacak uzunlukta yol ve tren raylarına ihtiyaç olacak. Küresel ölçekte toplam atığın yüzde 30’unu ise inşaat sektörü üretiyor"

Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm ise Birleşmiş Milletler’in ortaya koyduğu araştırmalar göre 2050'de dünya nüfusunun 10 milyar olacağını ve bunun yaklaşık 7 milyarının şehirlerde yaşayacağını belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.