“Dolmuşa Binip İş Almaya Gidiyordum, Alamıyordum”

“Dolmuşa Binip İş Almaya Gidiyordum, Alamıyordum”

RS mühendislik yönetim kurulu başkanı Harita Mühendisi Hasan Yılmaz henüz genç yaşta kurduğu şirketi ile ilk iş serüvenlerini ve bugün geldiği noktayı anlattı.

A+A-

Hasan Yılmaz…

Kendisi harita mühendisi ama sektör onu daha çok müteahhit diye biliyor. İzmir Müteahhitler Federasyon’un da kurucularından zaten. Halen genel sekreter olarak görevini sürdürüyor.

Birlikte takıldığı çevre de hep müteahhit zaten. Müteahhitlik yapmasa da birçok müteahhitten daha çok müteahhitlik bilgisi olmuş zamanla.

Gelelim asıl işine…

Hasan Yılmaz Selçuk Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 1989’da 15 metrekarelik küçücük bir dükkanda kendi işini kuruyor. Sermayesiz, tecrübesiz bir şekilde atılıyor işe.

Dolmuşa binip iş almaya çıkıyor. “Genç ve tecrübesiz olduğum için kimse güvenip bana iş vermiyordu” diyor. Gittiği birçok iş görüşmesinden eli boş dönüyordu.

Bugün ise İzmir’deki birçok gökdelen projesinde ve İzmir’in en büyük inşaat projesi olan Bayraklı Şehir Hastanesinde RS Mühendislik’in imzası var.

Zamanla işlerini ilerleten Yılmaz, yeğeni, harita mühendisi Seda Yılmaz’ın şirket ortağı olarak aileye katılmasıyla yeni bir sinerji yakalıyor.

Hasan Yılmaz, ‘Para kazanmak kadar insanlığa faydalı olmak da çok önemli’ ilkesiyle çalışıyor. Bu yüzden sosyal sorumluluk sahibi.

Eğitim ve ibadethane inşaatlarında hiçbir şekilde ücret kabul almıyor. Bundan sonra da almayacağını söylüyor.

hasan-yilmaz.jpg

KISA BİYOGRAFİSİ

1967 yılında Manisa’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Manisa’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1989 yılında mezun olduktan sonra Turgutlu’da şahıs şirketini açtı. 1996 yılında İzmir Bornova'ya taşındı. 2005 yılında ise RS Mühendislik şirketini kurdu.

1996’DA EVLENİP BORNOVA’YA TAŞINDI

Hasan Yılmaz ilk iş yıllarını şu sözlerle anlatıyor;

“Uzun bir süre mücadele ettim. Arabamın olmadığı bir dönemde, iş görüşmelerine dolmuşla gittiğim zaman işlerin çoğunu alamıyordum. Genç olduğum için de bana güvenmiyorlardı. 1996 yılına kadar Turgutlu’da çalışmaya devam ettim. 1996’da eşim Müjde hanımla tanışmamızdan sonra evlilik kararı aldık ve Bornova’ya yerleştik. İşlerimi şahıs firmam üzerinden burada yürütmeye devam ettim. 2005 yılında RS harita firmasını kurduk. Bunun dışında Ilgaz kız öğrenci yurdu şirketini kurduk. Harita Mühendisliği dışında kız öğrenci yurdu işletmeciliği de yapıyoruz.

SEDA’NIN ARAMIZA KATILMASIYLA YENİ BİR SİNERJİ YAKALADIK

Yeğenim Seda Yılmaz Kocaeli Üniversitesi Harita mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra şirketimize, şirket ortağı olarak dahil oldu. Şu anda RS harita şirketinde Seda ile birlikte iş hayatımızı sürdürüyoruz. Seda’nın da aramıza katılmasıyla güzel bir sinerji yakaladık. Ağırlıklı olarak İzmir merkezinde çalışma yürütüyoruz. Birçok mühendislik projesine altlık hizmet veriyoruz. Son 5 yıldır İzmir’deki metrajlı inşaat alanları, yüksek yapılar, teknik ölçüm hizmeti isteyen büyük yapılarda inşaat haritacılığı hizmeti vermeye başladık. Bayraklı ve Bornova bölgesindeki yüksek yapılarda kontrolörlük hizmetinde bulunduk. Bayraklı Şehir Hastanesi’nde 3,5 yıl harita mühendislik hizmetleri ile proje müellifi hizmetlerini üstlendik.

Her iş aldığımızda ilk günkü çalışma heyecanımızla işimize sarılıyoruz. Doğruluk, dürüstlük ve samimiyet çalışma ilkemiz. İnşallah bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

rs-muhendislik.jpg

REFERANS PROJELER

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin harita mühendislik ve proje müellifi hizmetlerini biz sağlıyoruz. Çimentaş’ın Narova projesinin tüm etaplarında harita mühendislik hizmetleri dışında site yönetim planları ve kat irtifaklarının kurulması işlerini yapıyoruz. Satılan bağımsız bölümlerin tapu devir işlemlerini de biz gerçekleştiriyoruz. Mistral İzmir, Gordion Altın Orman, Point Bornova, Özemeksan İkon Tower, Bayraklı Tower, Ater Tower projelerinin harita mühendislik işlerini biz yaptık. Ontan İnşaat, ONAG Yapı, Ziyam İnşaat ve daha birçok inşaat firmasının işlerini de biz yapıyoruz.

HARİTA MÜHENDİSLİĞİNİ SADECE İMAR UYGULAMASI VE PARSELASYON OLARAK DÜŞÜNMEMEK LAZIM

Enerji sektöründen tutun, kamulaştırmalarda, enerji nakil hatlarında, endüstriyel ölçümlerde ve birçok mühendislik projelerinde bizim altyapı çalışmasına ihtiyaç var. Harita Mühendisliğini sadece imar uygulaması veya parselasyon olarak düşünmemek lazım. Sadece belediye ve kadastro ile değil işimiz. Bir yatırım yapılması ile ilgili bir düşünce oluştuğunda ilk altlık bizim tarafımızdan oluşturuluyor. Yatırımcı için yatırımın doğru yerde olup olmadığının araştırmasını da yapıyoruz.

MECLİS ÜYELİĞİ - İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI -  İMFED GENEL SEKRETERLİĞİ

İş hayatım dışında yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundum. Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yıl meclis üyeliği yaptım. İmar komisyonu başkanlığı, çevre komisyonu üyeliği ve divan üyeliği görevlerinde bulundum. Bornova Bayraklı Müteahhitler Derneği üyesi iken federasyon kurma kararı aldık. Federasyonun kurucu yönetim kurulu listesinde yer aldım. Halen İzmir Müteahhitler Federasyonu genel sekreterlik görevini devam ettiriyorum. İşimizin dışında da faydalı olmaya çalışıyoruz. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.