Dolardaki Rekor Bitmiş Projelere Yaradı

Dolardaki Rekor Bitmiş Projelere Yaradı

ABD Merkez Bankası FED’in Aralık’ta faiz artırımı yapacağı beklentisi ile global ölçekte güçlenen dolar, ülkemizde de üst üste kırdığı rekorlarla iş dünyasını heyecanlandırdı. Dolardaki bu yükselişin, ekonominin lokomotifi inşaatta da ciddi maliyet artışı

A+A-

Dolardaki artışın yeni başlayan projeler için ciddi maliyet artışına neden olduğunun, bunun da yüksek konut fiyatı anlamına geldiğinin altını çizen İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, halihazırda tamamlanan projelerin bu noktada alıcı için çok daha avantajlı olduğunu kaydetti.

Özçelik, dolardaki yükselişin özellikle dolara endeksli kira getirisi olan projelere yatırım yapanlar için de ciddi kazanç anlamına geldiğini ifade ederek, hayata geçirdikleri One Tower Diplomatique gibi büyükşehirlerdeki çok sayıda yeni nesil projenin dolar üzerinden kiraya verildiğini anımsattı. 

Özçelik, şunları söyledi:

“Yatırımcı için birikimini değerlendirdiği konutun sürekli değerini artırıyor olması çok önemli. Doğru lokasyonda inşa edilen projeler de hem oturum hem yatırım amaçlı satın alan alıcıyı, getirisiyle mutlu ediyor. Dolar üzerinden kiraya verilen projeler, özellikle bu gibi artış durumlarında elbette yatırımcısının çok daha fazla kazanmasını sağlıyor. Yılsonu tahminlerine göre doların sabitleneceği bant bile yatırımcının karını katlayacağını gösteriyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.