Doğaltaş Sektörü İzmir'de Buluşacak: 31 Ülkeden 214 Katılımcı

Doğaltaş Sektörü İzmir'de Buluşacak: 31 Ülkeden 214 Katılımcı

MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında fuarizmir’de 23. kez açılıyor. Fuara 47 il, 31 ülkeden katılım sağlanacak.

A+A-

Yaklaşık 25 ton doğaltaşın sergileneceği fuara 47 ilden 892 katılımcı bekleniyor. 31 ülkeden gelecek katılımcı sayısı ise 214.

Katılımcı iller şöyle:

“Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Yalova”

Lübnan, İsviçre, Vietnam ve Avusturya’nın ilk kez katıldığı fuarın katılımcı ülkeleri şu şekilde:

“Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Danimarka, Mısır, İngiltere, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Lübnan, Mauritius, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika ve Vietnam.”

Bu yıl MARBLE’da 82 firma ilk kez yer alıyor.

1998 yılından bu yana Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan 23. MARBLE, sektörde kullanılan iş makineleri ve teknolojisine de ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin ikinci büyük limanı olan İzmir Limanı’na, maden ocakları ve bağlantı yollarına yakın olması nedeniyle katılımcılar, fuarizmir’e rahatça ulaşabilecek.

Fuara; Amerika, Çin, Hindistan, Avusturalya, İran ve İtalya başta olmak üzere 68 ülkeden profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

23. MARBLE’da, ülkemizin zengin rezervlerinden çıkarılan seksenin üzerinde değişik yapı ile yüz yirminin üzerinde renk ve desendeki mermerlerden örnekler de yer alacak.

Ziyaretçiler, dünyada yalnızca Türkiye’de çıkarılan Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Ege Bordo, Milas Leylak ve Afyon Şeker gibi mermer çeşitlerini de yerinde inceleme fırsatı bulacak.

23. MARBLE, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Kongresi’ne de ev sahipliği yapacak.

Mermer sektöründeki üretimsel, teknolojik, mimari, arkeolojik ve sanatsal gelişmelerin yerli ve yabancı katılımcılar tarafından bilimsel ortamda tartışılmasının hedeflendiği kongre kapsamında sergi ve atölye çalışmaları da yer alacak.

ULUSLARARASI TAŞ KONGRESİ

Bu yıl 20-25 Mart tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Kongresi’nde mermer sektöründeki üretimsel, teknolojik, mimari, arkeolojik ve sanatsal gelişmeler tartışılacak.

 ‘Taş; ekonomi, finans ve mevzuat’, ‘Taş; kesme, işleme ve iyileştirme’, ‘Taş ve iç mekan tasarımı’, ‘Taş ve kentsel tasarım’, ‘Kentsel alanda taş’, ‘Agrega’, ‘Taş ve mimari tasarım-yerel yorumlar’, ‘Antik dönemde taş’ ve ‘Afrodisias’ konu başlıklarıyla düzenlenecek konferansta yer alacak konuşmacılar şöyle:

“Ece Kılınç Aksay, Ali Çakmakoğlu, Umut Doğan, Ramazan Hacımustafaoğlu, A.Bahadır Yavuz, Fuzuli Yağmurlu, Elmas Erdoğan, Ebru Nuriye Yıldız, Elif Kafa, Nezihat Köşklük Kaya, Elif Kaya Şahin, Makbule Nur Bekar, Nilgün Güneroğlu, İsmail Yıldırım Tosun, Yakup Anıt, Çetin Yeşilova, Sefer Örçen ve Fatıma Zehra Yüter.”

4. Uluslararası Taş Kongresi kapsamında düzenlenecek sergiler ise 22-24 Mart 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fotoğraf sergisi kapsamında yeni fuar alanı, mermer fuarının hazırlık aşamaları, Türkiye’deki çeşitli mermer ve taş ocakları, taş ve insan etkileşimini vurgulayan Türkiye fotoğrafları yer alacak.

SEKTÖR SOHBETLERİ

Bu yıl ilk kez düzenlenen yabancı sektör yayınlarının temsilcileri ile gerçekleştirilecek, sektör sohbetleri yarın (22 Mart Çarşamba) sektör temsilcilerinden Ali Şayakçı moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Sektör Sohbetleri’nde; Peter Becker (Stone Ideas), Brian Gurteen (Nuturstein Magazine) , Anil Taneja (Litos Magazine)  ve Stephan Heyert (Akemi) konuşmacı olarak yer alırken; fuar katılımcıları ve profesyonel ziyaretçiler izleme olanağı bulabilecek.

Geçtiğimiz yıl MARLE’a 32 farklı ülkeden 193’ü yabancı toplam 1103 katılımcı gelmişti.

MARBLE, geçen yıl, 81 il ve 85 ülkeden 6 bin 226’sı yabancı olmak üzere 46 bin 798 ziyaretçiyi ağırladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.