Dikili'de Denize Sıfır Arsa Yüzde 50 + 1 Milyon TL oranla İhaleye Çıkıyor

Dikili'de Denize Sıfır Arsa Yüzde 50 + 1 Milyon TL oranla İhaleye Çıkıyor

Dikili Belediye Başkanlığı mülkiyetinde bulunan denize sıfır arazi için ihaleye çıkıyor. Belediye başkanı Kırgöz, "Denize sıfır arazide projeyi hazırladık, ihaleye çıkacağız. 2 blok halinde 30 daire çıkıyor. 15 daire artı 1 milyon TL bedelle ihaleye çık

A+A-

Dikili Belediyesi, Çandarlı Mahallesi’nde bulunan 4 bin 400 metrekarelik arazi için ihale yapma kararı aldı. Meclisten yetki alan Belediye Başkanı Adil Kırgöz, kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi yapılacağını söylerken proje için bilgiler verdi.

Egedesonsöz'den Mehmet İşler'in haberine göre; 2 bloktan oluşacak yeni yapıda 30 daire yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Kırgöz, 15 konutu ve 1 milyon TL’yi belediyenin alacağını ifade etti. Başkan Kırgöz ayrıca depreme dayanıksız raporu verilen Atatürk Meydanı’nda yer alan eski belediye binasının da 26 Şubat Çarşamba Günü (Yarın) yıkılacağını aktardı.

DENİZE SIFIR YERDE 30 DAİRE

30 dairenin yapılacağı proje için bilgiler veren Kırgöz, “Arazi deniz kenarı, denize sıfır bir yer. Yıllardır atıl duruyordu. En azından 7 yıldır boş duruyordu. Güzel bir yer. Meclis burayı satma yetkisini bize vermişti. Kat karşılığı inşaata vermenin daha rantbl (verimli) olacağını düşündük. Projelerini hazırladık ihaleye çıkacağız. 2 blok halinde 30 daire çıkıyor. 15’i bizim diğerleri müteahhit firmanın. Artı 1 milyon TL de para verecek. Onu kim ne kadar çok arttırırsa ihaleyi olacak. Açık ihale olacak, belediyemizin sosyal medyasında canlı olarak yayınlanacak” dedi.

15 MİLYON TL’DEN FAZLA GELİR SAĞLAYACAĞIZ

Kendilerine kalacak 15 daireyi satarak belediyeye gelir sağlayacaklarını açıklayan Kırgöz, “Yapılacak ve bizim olacak konutları satacağız. Ciddi bir gelir bekliyoruz. 15 daire belki de 15 milyon TL’ye yakın bir gelir gelecek diye düşünüyorum. Yüzde 50 artı 1 milyon TL alacağız. Ama 1 milyonu kim ne kadar arttırırsa ona vereceğiz ve ona göre de gelir elde edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.