Devlet Günlük Kiralık Evlerde Büyük Vergi Kaybı Yaşıyor

Devlet Günlük Kiralık Evlerde Büyük Vergi Kaybı Yaşıyor

İstanbul'da günlük veya saatlik kiralanabilen evlerin sayısı 15 bine ulaşırken devlet yıllık yüzlerce milyon liralık vergi kaybına uğruyor.

A+A-

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa günlük veya saatlik kiralanabilen evler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kiralanabilen konut sayısının İstanbul'da 15 bine ulaştığı ve bu konutların Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece-Halkalı, Bakırköy-Ataköy, Ataşehir ve Kadıköy'de yoğunlaştığı belirtildi.

DEVLETİN KAYBI YILLIK EN AZ 200 MİLYON LİRA

Aşa, "15 bin konuttan ayda 45 milyon lira gelir... Bunun sadece KDV'si 8 milyon liranın üzerinde. Ayrıca yüzde 15'ten başlayıp yüzde 35'e kadar yükselebilen vergi oranı var. Ortalama aylık gelir vergisi de 8-9 milyon lira tutuyor. Yani devletin kaybı yıllık en az 200 milyon lira. Bu tutar daha yukarılara çıkabilir" dedi.

DENETİM ALTINA ALMAK ZOR

Nizameddin Aşa, Türkiye'de kanunlardan dolayı günlük kiralanan konutları denetim altına almanın çok zor olduğunu iddia ederek, "Bu nedenle büyük bir kayıt dışılık söz konusu. Mal sahibinden kiralanan ev, içine eşya konulduktan sonra günlük 150-200 liradan kiralanabiliyor. Sadece bir daireden ayda 4-5 bin lira kazanan kişiler var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.