Depreme Dayanıklı Ev Özellikleri

Depreme Dayanıklı Ev Özellikleri

Son yıllarda sıkça karşımıza çıkan deprem gerçeği ciddi bir problem oluşturmaktadır. Hem maddi hem de manevi kayıplara yol açtığı acı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

A+A-

Bu nedenle bu konuda ülke olarak daha bilinçli olmak adına birçok eğitim programları düzenlenmektedir. Bu eğitim programlarının dışında en çok ölüme sebeiyet veren konu ise yapılan sağlıksız binalar olarak dikkat çekmektedir.

Ülkemiz fay hattı üzerinde bulunan bir ülke olma özelliğindedir. Bu nedenle yapılacak olan ev seçimlerinde ilk önce akla gelen deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusudur. Dış görünüm bakımından şatafatlı görünen evlerin yanı sıra depreme dayanıklılığı kanıtlanmış binalar tercih edilmelidir.

Göl İstanbul evleri bu konuda hem dış görünüş olarak hem de dünya çapında onaylı olan sağlamlık prosedürleri ile karşımıza çıkmaktadır. En temelinden son bitişine kadar kalite ve sağlamlığın adını yansıtmaktadır. Bu da korkularımızın yerini güven ve kaliteye bırakmaktadır. Binaların kaba inşaat olarak adlandırılan kısımlarında kullanılan ve tamamen deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılan binalarda artık siz de bu korku olmadan yaşamanın keyfini süreceksiniz. İsterseniz en alt katta isterseniz de en üst katta oturun. Bu konuda sıkıntı yaşamadan keyif sürmek sizin ve ailenizin can sağlığını korumak elinizde olacaktır.

En güvenilir ev depreme dayanıklı ev düşüncesi ile yola çıkan ve bu konuda en güvenilir projelere imza atan dairler ile karşınıza çıkmaktadır. Yerinde gelip göreceğiniz dairelerin dışında alınmış olan ve deprem yönetmeliği kapsamında olan raporlarla içiniz daha rahat etmiş olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu jeolojik yapı nedeniyle bir deprem bölgesi olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Hem kendinizin hem de sevdiklerinizin can sağlığını korumak adına Göl İstanbul evlerini tercih etmeniz için birçok sebep bulunmaktadır.

Özellikle 99 yılında meydana gelen depremden sonra uzmanların en çok tartıştığı durumlardan bir tanesi de depreme dayanıksız yapıların can ve mal kaybına sebep olmalarıdır. Bu nedenle öncelikle ev alımlarında ilk bakılması gereken durum depreme dayanıklı olup olmadığına dair hazırlanmış ve yetkili kurumlarca onaylanmış raporlardır.

Yapılan binalarda hazır beton kullanılıp kullanılmadığına, yapım yılına ve yapılan arsanın bina yapılmadan önceki durumu göz önüne alınmalıdır. Özellikle son yıkıcı depremlere bakıldığında binaların yapıldığı yelerin yönetmeliğe uygun olmayan zeminler olduğu acı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Göl İstanbul evleri hem projesi hem de kaliteli ve güvenli bir yapı olması nedeniyle sevdiklerinizin can güvenliğini garanti altına almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.