Deprem Testi Nasıl Yapılır? Deprem Testi Fiyatları Ne Kadar?

Deprem Testi Nasıl Yapılır? Deprem Testi Fiyatları Ne Kadar?

Yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar evinin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmaya başladı. Deprem teti ile evinizin dayanıklılığını öğrenip gerektiği taktirde önlem almanız mümkün.

A+A-

Türkiye'nin çok büyük bir bölümünün deprem bölgesinde yer alması ve zaman zaman 4.0 ve üzerinde şiddetli depremler yaşanması bu alanda gerekli önlemlerin alınmasını zorunlu kılıyor.  Bu kapsamda devlet birimleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde kentsel dönüşüm projelerine hız verdiler. Bunun yanında konut sahipleri kendi önlemlerini almak için bazı adımlar atabilirler. Bu adımların başında da deprem testi geliyor. 

DEPREM TESTİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Depreme hazırlık yapmak isteyen ev sahipleri binalarına deprem testi uygulayabilirler. Özel firmalar tarafından gerçekleştirilen bu deprem testi ile binaların en fazla kaç şiddetinde bir depreme dayanabileceğine dair bilgiler verilir. Uzun ve kapsamlı bir çalışma olan deprem testinde binanın her katı ayrı ayrı test ediliyor. Bu testlerin ardından binaların depreme dayanılılıklarına ilişkin tüm veriler elde ediliyor. Bu kapsamda binada oturan ev sahipleri deprem öncesi güçlendirme çalışmaları yapma fırsatı bulunuyor.

DEPREM TESTİ FİYATLARI NE KADAR?

Deprem testi özel firmalar tarafından gerçekleştiriliyor. Fiyatlar ise test yapılacak binaya göre değişiyor. Kat kat inceleme yapıldığından yüksek ve kat sayısı fazla olan binalarda fiyatlar artıyor. Fiyatlar ortalama değerler üzerinden ele alınacak olursa inşaat alanı 1800 metrekare olan bir bina için fiyat 3 bin TL civarında oluyor. Ancak bu rakamlar bazı değişkenlerle artıp azalabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.