Demokrasi Meydanı Projesi 2017 Başında Yapım İhalesine Çıkıyor

Demokrasi Meydanı Projesi 2017 Başında Yapım İhalesine Çıkıyor

Narlıdere Demokrasi Meydanı ve yeraltı otoparkı projesi 2017 yılının başında yapım ihalesine çıkacak. Belediye başkanı Abdül Batur gerçekleştiği sunumda projeyle ilgili ayrıntıları anlattı. Meydanın 2 kat büyüyeceğini belirten Batur yılbaşında ihaleye çık

A+A-

Narlıdere Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı belediye başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Belediye başkanı Batur, meclis toplantısı öncesi Demokrasi meydanı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili sunum gerçekleştirerek son durumu anlattı.

DEMOKRASİ MEYDANI PROJESİ YOLA ÇIKIYOR

Narlıdere demokrasi meydanı ve yeraltı otoparkı projesi 2017 yılının başında yapım ihalesine çıkacak. Meydan inşaatı 2017 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.  Konuyla ilgili mecliste sunum yapan Batur, “Narlıdere Demokrasi Meydanı 2003 yılında yapıldı. Kent meydanından kentlinin daha çok yararlanması konusunda talepler var. Bizde böyle bir proje geliştirdik. Yeni projede alışveriş merkezi tamamen kalkacak, alta otopark yapılacak ve kentlinin çay içebileceği, oturabileceği bir alan oluşacak” dedi.

2 KAT BÜYÜYECEK

Projenin 2017 yılının başında yapım ihalesine çıkacağını belirten Batur, “Yılbaşından sonra yapım ihalesine çıkacağız. 2017 yılının sonlarında bitirip hizmete açmayı hedefliyoruz. Meydan alanını 2 bin metrekareden 4 bin metrekareye çıkaracağız. Yeni meydanda kot farkı ortadan kaldırıldın ve engellilere uygun hale getirildi. Meydanın altında 90 araçlık otopark yapılacak. Gölgelikler meydana estetik katacak. İnsanların yaşayabileceği, en az Yaşar Kemal Vadisi kadar renkli bir proje olacak.

GÜNGÖREN CADDESİ YAYA VE ESNAFA AÇILACAK

Güngören caddesi de meydan projesine entegre edilerek yeniden projelendirildi. Caddede araç trafiği tek yönlü olarak sağlanacak. Yayalar ve esnaflar caddeyi daha rahat kullanacak. daha rahat edecek ve esnafın canlanması hedeflenecek.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR DA YARARLANSIN

Ak Partili belediye meclis üyesi Hanefi Dumlu projede sadece belli bir kesimin değil tüm Narlıderelilerin kullanılabileceği bir şekilde dizayn edilmesini istedi. Dumlu, “Sahilimiz var Narlıdere’nin belli bir kesimi kullanabiliyor. Arabası olmayan sahile gidip dolaşamıyor. Demokrasi meydanı da sadece kafelerden oluşmasın. İnsanların orada oturabileceği, dinlenip vakit geçirebileceği alanlar yapalım” dedi. Dumlu’ya cevap veren Batur projenin ayrıntılarında bu oturma alanlarının olduğunu belirtti. Dumlu Ilıca mahallesindeki Narkız parkının da yenilenmesine yönelik vatandaşın taleplerini belediye başkanına iletti

BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNERİ PLANLARINI REVİZE EDECEK

Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur Çatalkaya, Atatürk ve İkinci İnönü mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgi verdi.  Öneri planlarını hazırlayan firmanın alternatif 3 önerinin sunumunu yapan belediye başkanı bu önerilerde bazı eksiklerin olduğunu ve bu öneri projelerinin belediye teknik ekipleri tarafından revize edileceğini söyledi. Batur hazırlanan öneri planlarında özellikle mahalleden geçen dere yatağının göz ardı edildiğini belirtti. Revize sürecinin ardından hazırlanan planlar çevre ve şehircilik bakanlığına gönderilecek. Başkan Batur ocak ayı içerisinde hazırlanan planları bakanlığa göndermeyi planladıklarını, bakanlığın 1 ay içerisinde planları onaylamasını beklediklerini ifade etti. Bakanlığın planları kabul etmesinin ardından hak sahipleri ile sözleşme yapılacak.

DEFTERDARLIK ARSA BEDELLERİNİ DÜŞÜRECEK

Uzun yıllar önce hazineye ait taşınmazlar üzerine yerleşen 83 kişiye bu taşınmazların satılması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Defterdarlığın metrekaresi 1.250 TL’den satışa çıkardığı taşınmazların değerinin daha da düşürülmesi için harekete geçen belediye başkanı Yeşiltepe kooperatifi ile birlikte İzmir Defterdarını Salı günün ziyaret etti. Defterdarlık taşınmaz bedellerinin daha da aşağıya çekilmesi için talimat verdi.

YAŞAR KEMAL VADİSİ 1 OCAKTAN SONRA TAM TEŞEKKÜLLÜ HİZMET VERECEK

Geçtiğimiz ay içerisinde Narlıdere’nin önemli bir projesinin açılışını yaptık. Büyükşehir belediyemizin desteği ile Narlıdere’miz güzel bir rekreasyon alanı kazandı. İyi bir açılış oldu. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat vadisi 1 Ocaktan itibaren tam teşekküllü hizmet vermeye devam edecek.

MUTOĞLU’NUN ADI PARKTA YAŞAYACAK

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Belediye-İş 2 nolu şube başkanı Ahmet Mutoğlu adının verildiği parkın açılışı yarın saat 12:00’da Altıevler mahallesinde gerçekleşecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.