Demir 15 Bin Lirayı Geçti, Çimento 1.000 Liraya Yaklaştı

Demir 15 Bin Lirayı Geçti, Çimento 1.000 Liraya Yaklaştı

İnşaat Demiri Fiyatları Rusya-Ukrayna savaşının etkisi ve dövizdeki artışlardan dolayı 15 bin liranın üzerine çıktı. Çimento ve betondaki zamlarla da beraber müteahhitlerin kaba inşaat maliyetleri büyük artış gösterdi.

A+A-

Rusya-Ukrayna savaşının inşaat sektörüne olumsuz etkileri devam ediyor. Savaş nedeniyle emtia fiyatlarının ve dövizin yükselmesine bağlı olarak birçok malzemede ciddi fiyat artışları yaşanıyor. 

DEMİRİN TON FİYATI 15 BİN LİRAYI AŞTI

Savaş nedeniyle özellikle kaba inşaat malzemelerine çok ciddi zam geldi. İnşaat demiri fiyatları bugün itibariyle 15 bin liranın üzerine çıktı. Demirde tedarik sıkıntısı da görülmeye başlandı. Çimento ve beton fiyatları da zamlardan nasibini aldı.

ÇİMENTO VE BETONA DA ZAM GELDİ

Mart ayında çimento ve beton fiyatlarına büyük bir zam yapıldı. Yeni zamlarla beraber çimentonun ton fiyatı 1.000 liraya yaklaşırken betonun metreküp fiyatı 700 liranın üzerine çıktı. Çimentocular, ithal kömürde en büyük ithalatçının Rusya olduğunu belirterek kömür fiyatlarındaki artıştan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Kömür tedarikinde büyük bir sorun ile baş başa kaldıklarını belirten çimentocular üretimin durabileceğini ifade ediyor.

MÜTEAHHİTLER YATIRIMLARI BEKLEMEYE ALDI

İnşaat müteahhitleri, artan maliyetlerden dolayı yeni projelerini askıya alırken mevcut projeler de yavaşladı. Piyasadaki öngörülemez fiyat artışları nedeniyle maliyetlerini hesaplayamayan müteahhitler büyük risklerle yatırım yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.