Çinliler Türkiye'den 95 Milyon Liraya 90 Daire Aldı

Çinliler Türkiye'den 95 Milyon Liraya 90 Daire Aldı

Türkiye'den gayrimenkul alan Çinlilerin sayısı her geçen gün artıyor. Çinli bir vatandaşlık şirketi 95 milyon liralık gayrimenkul satın aldı.

A+A-

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Çinli vatandaşlık şirketlerinin Portekiz ve Yunanistan'dan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdiklerini belirtti. Akbal, "Biz de Çinli bir vatandaşlık şirketine 95 milyon liralık blok satış yaptık. Bu şirket 2020 sonuna kadar Türkiye'den 500 milyon liralık alım yapmayı hedefliyor" diye konuştu. 

Akbal, başka satışlar için de görüşmeler yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Son 1 senedir Türkiye'den en fazla alım yapan ilk 20'de olmayan Çin, bu sene listede üst sıralara çıkmaya başlayacaktır" 

"6 ayda vatandaşlık veren 250 bin dolara başka bir ülke yok" diye konuşan Akbal, alımların devamının geleceğine vurgu yaptı. Çin'in yanı sıra Pakistan ve Hindistan'ın da ilgisinin arttığının altınu çizen Akbal, "Biz Nevita International olarak 12 ülkeden vatandaş istihdam ediyoruz. Potansiyeli yüksek her ülkeye de uzman atıyoruz. Şimdi Çin ile birlikte Pakistan ve Hindistan'a da uzman atamaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.