Çin Emlak Sektöründe Kriz!

Çin Emlak Sektöründe Kriz!

Çin’de Temmuz ayından bu yana 80'den fazla şehirde başlayan eylemlerde, ev satın alan milyonlarca kişi gayrimenkul şirketlerinin henüz bitirmediği evler için ipotek ödemeyi reddediyor. Bankalar 350 milyar dolarlık ipotek zararı ile karşı karşıya kalabilir

A+A-

Çin emlak piyasasında güvenin düşmesi nedeniyle ülkedeki bankalar, en kötü senaryoda 350 milyar dolarlık ipotek zararı ile karşı karşıya kalabilir.

Durdurulan projelerin yarattığı sarmal kriz, konut satın alan yüz binlerce kişinin güvenini sarstı, 90’dan fazla şehirde bir ipotek boykotunu tetikledi ve daha geniş sistematik risklere yol açabileceği endişesi yarattı. Şimdi asıl soru, ihtimal dahilinde, ülkenin 56 trilyon dolarlık bankacılık sisteminin bu krizden ne kadar yıpranacağı..

Borsada işlem gören bankalar, şimdiye kadar boykotlardan doğrudan etkilenen gecikmeli ipoteklerde sadece 2.1 milyar yuan olduğunu bildirdi.

En kötü senaryoda, S&P Global Ratings, 2,4 trilyon yuan (356 milyar USD) veya ipoteklerin %6,4’ünün risk altında olduğunu tahmin ederken, Deutsche Bank konut kredilerinin en az %7’sinin tehlikede olduğu konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.