Çimentoya Yüzde 50 Zam!

Çimentoya Yüzde 50 Zam!

Yılbaşında Çimentoya yüzde 40 zam yapmayı planlayan ancak gelen tepkiler üzerine zammı geri çeken çimento firmaları çimentoya yüzde 50 zam yaptı. Zamlı fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.

A+A-

Çimento firmaları ile inşaat sektörü yeniden karşı karşıya geliyor. 2019 yılının başında yüzde 40 zam yapacağını duyuran çimento firmalarına müteahhitler tepki göstermiş ve iş bırakmaya kadar gideceklerini ifade etmişti. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) zamları geri çektiğini duyurmuştu.

ÇİMENTO FİRMALARINDAN ANİ ZAM KARARI

Zamları geri çeken çimento şirketleri ani bir kararla yüzde 50 zam yaptı. Zamlı kararı son dakikada açıklayan çimento şirketleri yarından itibaren yeni fiyatlarla satış yapacak. 

İNŞAAT MALZEMECİLERİ: SATIŞLAR DURDU

Zam kararının ani bir şekilde duyurulmasının ardından çimento satışları da durduruldu. Tedarikçiler her gün aldıkları çimentoyu bugün alamadıklarını, çimento şirketlerinin bilinçli olarak 'elimizde kalmadı' diyerek satış yapmadıklarını ve yarın zamlı fiyattan satacaklarını belirterek tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.