Çimentoya Yüzde 40 Zam Geliyor

Çimentoya Yüzde 40 Zam Geliyor

Çimento sektörü 2019 sektörüne yüzde 40'lık zamla giriyor. Konuyla ilgili yeni fiyat listesi beton firmalarına iletildi. Zamlı tarifenin 1 Ocak itibaren geçerli olacağı açıklandı. İnşaat sektörü temsilcileri zamma tepki gösterdi.

A+A-

Konu ile ilgili konuşan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Geçen yıl çimentoya toplam yüzde 35 zam yapılmıştı. Evet maliyet artışları var ve zam yapmaları da normal. Ama bu oran makul olmalı. İnşaat sektörü tüm maliyet baskısına rağmen 2018’de fiyat artışına gitmedi. Bu zamla sektör zor durumda kalır” dedi.

''İnşaat sektörüne darbe vurmak demek''

Çimento zammının bir tek betonu değil, sıva ve dış cephe dahil birçok ürünü etkileyeceğini söyleyen Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas ise “Zam oranı korkunç. Bu inşaat sektörüne darbe vurmak demek. Geri alınmazsa şantiyeler durmak zorunda kalır” açıklamasında bulundu.

''Zamlar inşaat sektörünü çaresiz bıraktı''

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, çimento maliyetinin inşaat maliyetinin yüzde 7-8’i kadar olduğunu, alternatifi olmayan ürünlere yapılan zamların sektörü çaresiz bıraktığını belirtti. Durbakayım, ''Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği zamla ilgili ‘Rekabet Kurumu gereği açıklama yapamıyoruz’' diye konuştu.

“Zamma bir gerekçe bulamadık''

Danış Beton’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Danış ise “Zamma bir gerekçe bulamadık. Bu zamla birlikte 10 bin ton çimentoda 700 bin TL fark ödenecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.