Çimentoya Yüzde 30 Zam! Müteahhitler İkinci Kez Boykota Gidebilir

Çimentoya Yüzde 30 Zam! Müteahhitler İkinci Kez Boykota Gidebilir

Çimento fiyatlarına 1 temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yapıldı. Geçen yıldan bu yana çimentoya yüzde 700 zam yapıldığını belirten İMKON başkanı Tahir Tellioğlu zamlara tepki göstererek ikinci bir boykota gidilebileceğini duyurdu.

A+A-

Çimentodaki fiyat artışı çimento sektörü ile inşaat müteahhitlerini bir kez daha karşı karşıya getirdi. Çimentocular 1 temmuzdan itibaren uygulanmak üzere yüzde 30'luk zam açıklarken, İMKON başkanı Tahir Tellioğlu yapılan zamları çok sert bir şekilde eleştirdi. 

ZAM ORANI YÜZDE 700'Ü GEÇTİ

Son zamla beraber çimentoda geçen yıldan bu yana yapılan zam miktarının yüzde 700'ü aşacağını belirten Tahir Tellioğlu sosyal medya hesabından tepkilerini şu sözlerle paylaştı, "Çimento sektörünün 1 Temmuz itibari ile yapmayı planladığı %30 civarındaki zam kabul edilemez. Rekabet Kurumu çimento sektörüne acilen inceleme başlatmalıdır. İnşaat sektörü tamamen battıktan sonra mı müdahale edeceksiniz? Çimento sektörünün 1Temmuz itibari ile yapmayı planladığı %30 zam ile geçen yıldan bu yana yapılan zam oranı %700’ü geçerek, ülke ekonomimize katlanılamaz zararlar vermektedir. Devletimiz bu keyfi zamlara fırsat vermemelidir. Çimento sektörünün 1 Temmuz’da yapmayı planladığı fahiş zamma Rekabet Kurumu gerekli müdahaleyi yapmazsa, bu haksız ve hadsiz zamlara karşılık İMKON olarak 30 gün çalışanlarımızın SGK çıkışlarını da verecek ikinci bir boykot planlamak zorunda kalacağız."

BETONA DA ZAM GELDİ

Çimento zammıyla beraber beton fiyatlarına zam geldi. Geçtiğimiz haftalarda fiyatları biraz gerileyen betonda metreküp fiyatına 100 lira zam yapılarak 650 liradan 750 liraya çıkarıldı. KDV ve pompa fiyatıyla beraber beton fiyatı 1.000 liraya yaklaşıyor. 

DEMİR FİYATLARI DA YÜKSELİŞTE

Küresel piyasalarda düşüşte olan demir de bugün yeniden yükselişe geçti. 12 bin liraya kadar düşen demir fiyatı yeniden 12.500 liranın üzerine çıktı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.