Çimento 450, Hazır Beton 370, Demir 11.200 TL'yi Gördü

Çimento 450, Hazır Beton 370, Demir 11.200 TL'yi Gördü

Dövizdeki artış inşaat malzemeleri fiyatlarına anında yansıdı. Demirin ton fiyatı 11 bin 200 liraya ulaşırken çimentonun ton fiyatı da 450 liraya kadar yükseldi. Fiyat artışlarının yanı sıra tedarik noktasında da büyük sıkıntılar yaşanıyor.

A+A-

Dövizdeki artışlar birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de fiyat artışlarına neden oldu. İnşaat demiri fiyatları her gün zamlanırken fiyatlar 11 bin 200 liraya kadar yükseldi. Çimento fiyatları ise 400 liradan 450 liraya yükseldi. Çimentonun KDV dahil fiyatı 530 lirayı buldu.

Betonda da ay sonunda yansıtılmak üzere yeni fiyatlara geçildi. Pompa ve KDV dahil hazır betonun metreküp fiyatı 280 liradan 370 liraya çıktı. 

TEDARİK SIKINTISI DEVAM EDİYOR

Dalgalı döviz yüzünden hem üreticiler hem de bayiler satış yapmak istemiyor. Bu da sektörde büyük bir tedarik krizine ve yatırımların yavaşlamasına neden oluyor. Tedarik sıkıntısının sona ermesi ve piyasada yeni fiyatların oturması için dövizdeki hareketliliğin durması gerekiyor. 

Dövizdeki dalgalanma yüzünden inşaat malzemecileri inşaatçılara teklif vermekten kaçınıyor. Fiyatların sürekli yükseldiği bu dönemde herkes dövizin sabitlenmesini bekliyor. Verilen teklifler aynı gün için geçerli oluyor. Dövizde sert dalgalanmalar yaşandığında verilen teklifler ve bağlantılar iptal ediliyor. 

Not: Fiyatlar illere ve satıcı firmaya göre değişiklik gösterebilir. Ortalama fiyatlar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.