Ceyhan Yapı Exclusive Eylülde Kapılarını Açıyor

Ceyhan Yapı Exclusive Eylülde Kapılarını Açıyor

Ceyhan Yapı 5. Mağazasını açıyor. Kemalpaşa’da bulunan 2.650 metrekarelik Ceyhan Yapı Excusive mağazası eylülde açılacak. Özgün mimarisi ile dikkat çeken mağazada mimarlara özel 40 ofis yer alacak. Mimarlar bu ofislerde tasarım yapıp ürün seçebilecek.

A+A-

Sadece teşhir alanları ve depolama alanları ile sınırlandırılmayan Ceyhan Yapı Exclusive mağazası şirketin yönetim merkezi olacak. Ceyhan Yapı Exclusive mağazasının en önemli özelliği ise mimarlar için büyük bir çalışma alanı sunması. Yeni mağazada kişiye özel ürünler tasarlanacak.

ceyhan-yapi.jpg

ÖZGÜN MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Özgün bir mimariye sahip Ceyhan Yapı Exclusive mağazası çevreyolu güzergahında yer aldığı için İzmir’in her noktasından kolayca ulaşım sağlanabilecek. Toplam 8 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen projenin 2.650 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Mağaza içerisinde müşterilerin keyifli zaman geçirebilmesi için 2 adet kafeterya ve çocuk oyun alanına da yer verildi. İnşaatı yüzde 90 oranında tamamlanan mağazanın eylül ayında kapılarını açması bekleniyor.

ceyhan-daghan.jpg

MİMARLAR TASARIM YAPIP ÜRÜN SEÇEBİLECEK

Üst segment hizmet verecek bir mağaza anlayışıyla tasarlanan Ceyhan Yapı Exclusive’de mimarlar da düşünüldü. Mimarların kullanması için 40 adet ofise yer verildi. Müşterileriyle beraber ürün seçmeye gelen mimarlar kendi ofisi gibi kullanabilecek. Burada tasarım yapıp ürün seçebilecek, beğendiği ürünleri müşterisine sunabilecek.

Türkiye’de ilk defa böyle bir mağazacılık anlayışı geliştirdiklerini ifade eden Ceyhan Yapı yönetim kurulu başkanı Ceyhan Dağhan, “Müşteriler mağazalarda zaman geçirmek istiyor. Kullanacağı ürünü tasarlamak istiyor. İzmir’deki mağazalar küçük olduğu için bu imkanı sağlayamıyor. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Çevreyoluna yakın bir mesafede mağazamızı açıyoruz. İzmir’in her noktasından trafiğe girmeden kolayca ulaşım sağlanabilecek. İlerleyen yıllarda Karşıyaka ve Balçova’da böyle konsept mağazalar açmayı planlıyoruz. 2023 yılına kadar 2 mağaza daha açarak mağaza sayımızı 7’ye çıkarmayı hedefliyoruz.”

ceyhan-yapi-kemalpasa.jpg

YÜZDE 70 PERAKENDE SATIŞ

Toptan ve tali bayi satışlarının olmadığını ağırlıklı olarak perakende satışları yaptıklarını ifade eden Dağhan şunları dile getirdi, “Ege Seramik, Uşak Seramik, Akgün seramik, Vitra ve Seranit bayiliğimiz var. 57 kişilik ekibe sahibiz. Yeni mağazamız açıldığında bu sayı 75’e çıkacak. Satışlarımızın yüzde 70’i perakende yüzde 30’u proje olarak gerçekleşiyor. Toptan satış yapmıyoruz. İzmir ve çevre ilçelerinde satışlarımız çok yoğun.”

SATIŞLARIMIZ VE CİROMUZ İKİYE KATLANDI

2020 yılının ikinci yarısında satış patlaması yaşandığını belirten Dağhan, “Pandemi ve krizin etkisiyle yılın ilk yarısı durağan geçti. Mayıs-Haziran ayıyla beraber hareketlenme başladı. 0,64 faiz kampanyasıyla stoklarını tüketen müteahhitler hızlı bir şekilde projelerini bitirdi. Bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız bir taleple karşılaştık. Satışlarımız ve ciromuz 2 katına çıktı. Stoklu çalıştığımız için tercih edildik. 800 bin metrekare seramik stoğumuz var. Hareketlilik hala devam ediyor. Seramik fabrikaları yüzde 75 ihracat yapıyor. Geçen yılki taleple iç piyasadaki seramik stokları tükenip ihracat artınca seramik bulmak zorlaştı. Büyük bir proje seramik talebinde bulunduğunda 3 ay öncesinden sipariş vermek zorunda. Üretim planlaması yapılmadan stoktan ürün verilemiyor artık. Tüm seramik ve vitrifiye fabrikaları üretim kapasitelerini artırmak için yatırım yapıyor. Bu kapasitenin 9’uncu aydan sonra faaliyete girer” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.