Çeşme Gişeleri Kaldırılacak Mı?

Çeşme Gişeleri Kaldırılacak Mı?

İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir-Çeşme otoyolunda yer alan Çeşme gişelerinin kaldırılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına ve Alaçatı Havaalanı'nda gelinen aşamaya ilişkin soru önergesi hazırladı.

A+A-

Tanrıkulu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti. Tanrıkulu önergesinde "İzmir - Çeşme otoyolunda Narlıdere'den Seferihisar'a kadar olan kısımdaki ücretli geçiş daha önce kaldırılmıştır.

İzmir'in turizm merkezlerinden Alaçatı, Çeşme'nin mahallesi olup, vatandaşlarımız yoğun turizm sezonunda 12 kilometrelik Alaçatı-Çeşme arasını 45 dakikayı aşan sürelerde kat etmekte ve 12 kilometre için otoyol ücreti ödemektedirler." diyerek 4 soru sordu.

Tanrıkulu'nun soruları

1. İzmir Çeşme otoyolundaki yer alan Çeşme gişelerinden kaldırılarak, Alaçatı, Çeşme arasının ücretsiz olması için girişiminiz olacak mıdır?

2. İşleri nedeniyle günde birkaç kez bu güzergahı kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyeti ve yoğun turizm sezonunda trafik yığılmalarının yaşandığı Çeşme gişeleri hakkında ne gibi düzenlemeler hayata geçirilecektir?

3. Alaçatı Havalanı ile ilgili son çalışmalar hangi noktaya gelmiş olup, bu havaalanı ne zaman faaliyete geçecektir?

4. Çeşme ve Alaçatı'da faaliyet gösteren esnafımızın, turizmden daha fazla pay alabilmesi adına Bakanlık olarak ulaştırma ve denizcilik alanında hangi projeler hayata geçirilecektir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.