Çanakkale Köprüsü Arsa ve Tarla Fiyatlarını Arttırdı

Çanakkale Köprüsü Arsa ve Tarla Fiyatlarını Arttırdı

Çanakkale Köprüsü, Lapseki'de sadece emlakçı sayısını değil, aynı zamanda arsa ve ev fiyatlarını da artırdı.

A+A-

Yapımı tamamlandığında dünyanın "en uzun aralıklı köprüsü" olacak Çanakkale Köprüsü'nde sondaj çalışmaları sürüyor. Köprünün bir ayağının Lapseki'de yapılacak olması yatırımcının bölgeye ilgisini artırdı.

EMLAKÇI SAYISI ARTTI

Köprünün temelinin atılacağının ilan edilmesinden sonra ise ilçedeki emlakçı sayısı 4 kat arttı.

Köprü, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde ayakları olacak şekilde inşa edilecek.

ARSA VE EV FİYATLARI ARTTI

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Ne yapalım, nereye yatırım yapalım diye düşünüyorlar. Arsa ve ev fiyatlarında müthiş artışlar oldu. Artık bölgede satılacak tarla da kalmadı, şu anda mevcut satılanlar el değiştiriyor. Yatırımcılar merkezin ardından artık köylere yönelmeye başladılar. Denizi gören yerler neredeyse bitti artık. "Örneğin 5 yıldızlı otel konusu var. Şu anda Lapseki Belediyesine 5 yıldızlı otel yapımı için bir başvuru var. 3 şirket daha sırada bekliyor, yer bakıyorlar. Onlar da bugün yarın gelip başvurularını yaparlar diye bekliyoruz. Otel için yer arama çalışmalarının devam ettiğini biliyoruz. Tabii girişimciler de bölgeden yer arıyorlar, arsa arıyorlar yatırım yapmak için, süreç devam ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.