Bursa'da Konut Fiyatları Artıyor

Bursa'da Konut Fiyatları Artıyor

zingat.com'un yaptığı araştırmaya göre Bursa'da son 2 yılda konut fiyatları yüzde 42, konut kira oranları yüzde 36 arttı.

A+A-

gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, Bursa gayrimenkul piyasası ile ilgili önemli veriler paylaştı. Platformun açıkladığı Bursa Bölge Raporu'na göre, Bursa'da konut satış fiyatları son 2 yıl içerisinde hızlı bir yükseliş trendi yakaladı.
 
Bursa'da konut yatırımı değer kazanıyor  
Şubat 2016-Şubat 2018 tarihlerini içeren son 2 yıllık dönemde Bursa'da konut satış fiyatları yüzde 42, kiralık konut fiyatları ise yüzde 36 artış gösterdi. Bölge Raporu verileri, Bursa'nın gayrimenkul yatırımı geri dönüş (amortisman) süresi en hızlı olan şehirlerden biri olduğunu ortaya koydu. Bursa'da satın alınan bir konuta yapılan yatırımın, konutun kiraya verilmesi durumunda kira getirisiyle geri dönüş süresi 18 yıl. 
 
Yabancılar gayrimenkulde Bursa'ya yöneliyor 
Bölge Raporu'na göre, Bursa'da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 145 bin TL ile 241 bin 800 TL arasında değişiyor. Ortalama konut metrekare fiyatının ise 1.934 TL olduğu Bursa, İstanbul ve Antalya'dan sonra yabancıların en çok gayrimenkul satın aldığı üçüncü şehir olarak öne çıkıyor. TÜİK 2018 Şubat ayı verilerine göre, Bursa'da yabancılar toplam 134 konut satın aldı.
 
Bursa'nın en pahalı ilçesi Mudanya
Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre ise, Bursa'da satılık konut metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler sırasıyla Mudanya, Nilüfer ve Osmangazi oldu. Mudanya'da ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 251 TL, Nilüfer'de 2 bin 284 TL ve Osmangazi'de 1.911 TL olarak açıklandı.
 
Bursa'nın gayrimenkul sektöründe giderek değer kazanan bir il olarak öne çıkmasını değerlendiren Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, “Bursa; ekonomisi, kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleriyle konut yatırımında yükselişini koruyor” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.