Bursa Büyükşehir Vizyon Projelerin Startını Veriyor!

Bursa Büyükşehir Vizyon Projelerin Startını Veriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL olarak öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayrıldı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL olarak öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayrıldı. Yatırım kalemlerinde ulaşım 493 milyon TL ile ilk sırada yer alırken; yeşil alan, atık yönetimi ve çevre düzenlemeleri için 382 milyon 500 bin TL; hizmet binaları, spor ve sosyal tesisler için 161 milyon TL; kamulaştırma ve kentsel dönüşüm için de 149 milyon TL'lik yatırım planlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele aldıklarını ve tek hedeflerinin yaşamaktan keyif alman bir Bursa inşa etmek olduğunu vurguladı. Bu yıl Bursalıları vizyon projelerle tanıştırmaya hazırlandıklarını söyleyen Altepe, "Teleferiğin kent merkezine indirilmesi projesinde somut adımları atmaya hazırlanıyoruz. 20 milyon 405 bin TL kaynak ayrılan Gökdere Zafer Parkı/ Teferrüç teleferik hattında imalata başlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında BursaRay Gökdere İstasyonu'nun üst katına teleferik istasyonu yapılacak. Heykel-Setbaşı durakları da olacak hat sayesinde vatandaşlar yaya mesafede teleferiğe ulaşma ve konforlu bir yolculukla Uludağ Oteller Bölgesi'ne gitme imkanı bulacak" dedi. 

Altepe, Bursa'nın tamamı yer altından giden ilk raylı sistemi olacak Yıldırım Metrosu projesine ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini dile getirerek, Gökdere İstasyonu'ndan ayrılacak yeni hattın derenin karşısına geçip Yıldırım Mahallesi'ne gireceğini anlattı. "Yıldırım Belediyesi önünden gelen cadde ile kesişen ve Darüşşifa'nın bulunduğu kavşağa yapılacak Beyazıt İstasyonu'ndan yukarı doğru dönüp yeraltından Davutkadı İstasyonu'na gelecek" diyen Altepe, "Burada İncirli tramvayıyla entegre olup, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ni yine yeraltından geçecek olan metro, Baruthane ve Değirmenlikızık istasyonlarına uğrayacak. Bir istasyon da Yüksek İhtisas Kavşağından gelen Prof. Dr. Fethi Tezok Caddesi'nin Ertuğrulgazi Meydanında Tayyareci Mehmet Ali Caddesi ile kesiştiği noktaya yapılacak. Ardından Siteler Kavşağı'ndaki istasyona ulaşacak olan metro, bu noktadan aşağı dönüp son durak olan Şevket Yılmaz Hastanesi önüne gelecek" şeklinde konuştu. 

Yunuseli Havaalanında uçuşlar yeniden başlayacak 

Yenişehir Havaalanı'nın açılmasının ardından uçuşlara kapatılan Yunuseli Havaalanı'nın yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Altepe, bu hayali de gerçekleştirmeye hazırlandıklarını aktardı. Havaalanının Büyükşehir Belediyesi'ne devir işlemlerinin tamamlandığını bildiren Altepe, "Uçuşlar için gerekli son hazırlıklar yapılıyor. Bu yıl uçuşlara başlamayı hedefliyoruz. Kısa zaman içinde de tarifeli seferler start alacak. Yunuseli'den kalkan uçaklar artık Haliç'e inebilecek" dedi. 

Yeni vagonlar entegre edilip bekleme süresi kısaltılacak 

Ulaşım sorununun çözümüne yönelik bugüne kadar yaptıkları çalışmaların meyvelerini bu yıl toplamaya başlayacaklarını dile getiren Altepe, "Kavşak, köprü ve viyadük bağlantıları ile Ankara-İzmir karayolu üzerindeki yükleri büyük ölçüde Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden çevre yoluna çekmiş olacağız. Bunun yanında yerli olarak aldığımız 60 vagondan 22'sini teslim aldık ve diğerlerini bu yıl içinde sisteme entegre etmiş olacağız. Böylelikle 5 dakika olan bekleme süresi 3 dakikaya, 10 dakika olan bekleme süresi de 6 dakikaya düşmüş olacak. Böylelikle sefer sayılarının artmasıyla vagonlardaki yoğunluk da azalmış olacak. Hem açtığımız alternatif yollar hem de toplu ulaşımın teşvik edilmesiyle kent içi ulaşımın rahatlamasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan ve bu yıl Tarihi Kentler Birliği Büyük Ödülü'nün sahibi olan Büyükşehir Belediyesinin, bu alandaki yatırımlarına da devam edeceğini anlattı. "Tarihi, kültürel ve turizm hizmetlerine 98 milyon TL'lik bütçe ayrılırken, bütçenin 52 milyon TL'si restorasyon projelerine ayrıldı" diyen Altepe, "İznik'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için tarihi miras yatırımlarında rotayı bu ilçeye çevirdik. Hristiyanlık dini için de büyük önem taşıyan Iznik'in inanç turizmi merkezi olması yolundaki adımları bir bir atıyoruz. Göl içindeki bazilika kalıntısının sualtı araştırmaları devam ederken; İznik Surları, İstanbul ve Lefke Kapı restorasyonları, Abdulvahap Camii Çevre Düzenlemesi, Roma Tiyatrosu Restorasyonu gibi projelerle İznik hak ettiği projelerle tanışacak" şeklinde konuştu.

Uludağ yılın 12 ayı hizmet verecek 

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ'ın yılın 12 ayı hizmet veren önemli bir merkez olması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini anımsatan Altepe. "Oteller ilk kez şebeke suyuna bağlandı. Otopark sorununu da çözüme kavuşturduk. Atık suların kent merkezine indirilmeden Uludağ'a yapılacak tesiste arıtılmasına yönelik proje çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl vizyon projelerde somut adımlar atacak. Teleferiğin kent merkezine indirilmesi projesinin startını verecek olan Büyükşehir, Bursa'nın tamamı yeraltından giden ilk raylı sistemi projesine de ilk kazmayı vuracak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.