Buca'da İmara Açılan Ormanlık Alanın İmar Planı Yeniden Değişti

Buca'da İmara Açılan Ormanlık Alanın İmar Planı Yeniden Değişti

Buca'da iller bankasına ait ormanlık arazinin konut imarına açılması üzerine açılan davada mahkeme imar planının iptaline karar vermişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni planlarda söz konusu parsel yeniden ormanlık alan imarına kavuştu.

A+A-

2015 yılında özel şahsiyetlerin hisselerini iller bankasına devrettiği Buca Kuruçeşme mahallesindeki eski 827 ada 18 parsel ile 827 ada 23 parselin imar planları Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti. 

Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanan  imar planlarında ormanlık alan olarak kayıtlı olan eski 827 ada 18 parsel ve 827 ada 23 parselin 'konut gelişme alanı' olarak değiştirildi. İmar planı değişikliği üzerine İzmir'deki odalar plan değişikliğini mahkemeye taşıdı.

İzmir 1. idare mahkemesi ocak 2018'de aldığı kararla imar planları hakkında yürütmeyi durdurdu.

Bakanlığın plan yaptığı alanda bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir plan yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi konut gelişme alanına dönüştürülen eski 827 ada 18 parselin imar planını yeniden 'Doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alan' olarak düzenlerken 827 ada 23 parselin imar planı konut gelişme alanı iken 'özel eğitim alanı' olarak değiştirildi. 

Bugün itibariyle askıya çıkarılan imar planı 1 ay süreyle askıda kalacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.