Bornova’da 2016 Yatırım ve Projelerle Geçti

Bornova’da 2016 Yatırım ve Projelerle Geçti

Bornova Belediyesi, 2016 yılında 257 milyon liralık bütçesiyle hem fiziki hem de sosyal alanlarda önemli yatırımlara ve hizmetlere imza attı.

A+A-

Bornova Belediyesi 2016 yılına 257 milyon liralık bütçe ile başladı. Doğanlar Stadı ek tribünlerinin proje ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi tamamlanma aşamasına getirilirken, Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin kaba inşaatı bitti. Doğanlar Kültür Merkezi’nin de ihale süreci devam ediyor. Bornova Stadı ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi İzmir takımlarının yeni adresi olurken, amatör futbol takımlarının kullanması için Naldöken ve Işıkkent sahalarının yapımına başlandı. Naldöken’de futbol sahasının yanında pazaryeri ve otopark da yapılacak. Yeşilova’daki Yusuf Tırpancı Sahası’nın zemini de tamamen yenileniyor.

2016 yılında Bornova Belediyesi’nin, ihtiyaç sahiplerinin tüm gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabildikleri Dost Market’in Doğanlar Şubesi de açıldı. Bornova Merkez ve Altındağ’ın ardından şube sayısı 3’e çıktı. Down Kafe birinci yılını tamamlarken, PKU’lu ve çölyaklı hastalar için Dramalılar Köşkü’nün içinde Diyet Kafe açıldı, yaşlılara özel hizmet vermesi planlanan Büyükpark içindeki Çınar Kafe’nin yapım çalışmalarına da başlandı. Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki Engelsiz Yaşam Merkezi engelli bireylerin sosyalleştikleri ve çeşitli etkinliklerle iyi vakit geçirdikleri önemli bir buluşma noktası oldu. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki Çocuk Aktivite Merkezi hizmet vermeye başladı.

Küçüpark yenilendi

Büyükpark yenilenerek kuru havuz sistemiyle görsel şölen yaratılırken, buradaki çocuk oyun alanı da modern oyuncaklarla yenilendi. Büyükpark Kedi Kliniği’ni yenileme çalışmaları da başlatıldı. Bornova Belediyesi, kafeleri ve eğlence mekanlarıyla İzmir’in 24 saat canlı olan merkezi Küçükpark’ı da yeniliyor. Bornova Belediyesi’nin Bornovalıların görüş ve temennileri doğrultusunda hazırladığı proje kapsamında Küçükpark’ın meydan olarak kullanılan bölümü 866 metrekarden 2 bin 800 metrekaraye çıkartıldı. Küçükpark yenileme projesinin en önemli adımlarından biri, bölgenin motorlu araç girişine kapatılarak yayalaştırılması olacak. Bu kapsamda 169 ve 170 sokaklar ile Zafer Caddesi’nin Küçükpark Meydanı’na cepheli bölümleri trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollardan Zafer Caddesi’nde gece 24.00’ten 09.00’a kadar araç giriş çıkışına izin verilecek. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi’nden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak Ankara Caddesi’ne araçla geçişler devam edecek. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önündeki kavşaktan 169 sokak ve Zafer Caddesi kullanılarak Süvari Caddesi’ne ulaşım sağlanabilecek.

Rengarenk duvarlar

Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında hayata geçirdiği “Konuşan Duvarlar” projesi ilçe sokaklarına renk katıyor. İlk olarak Yakaköy Mahallesi’nde sokak sanatı olan Graffiti ile başlayan proje, merkezi yerlerde dış cephe giydirmeleri olarak hayat buldu. Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Suluboya Festivali”ne katılan sanatçılar tarafından resmedilmiş Bornova resimleri ile hazırlanan giydirmeler kente estetik bir görünüm kazandırdı.

Ayrıca Golden City Awards 2016’da En İyi Kültür ve Sanat Projesi olarak seçilen Konuşan Duvarlar projesi büyümeye de devam ediyor. Bornova’nın birçok farklı noktasında bulunan sağır cephelerde gerçekleşen tasarımlar vatandaşlardan da beğeni topluyor. Devam eden tasarımlar yakın zamanda Büyükpark içinde bulunan Kızlar Kahvesi ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun duvarlarında da görülebilecek. 

Bornova Stadı’na kuzey tribünü müjdesi

İzmir’de önemli bir eksikliği gideren Bornova Stadı’nın kapasitesini 11 bin 500’e çıkaracak proje tamamlandı. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsisi yapılan alandaki inşaat çalışmaları 2017 yılında başlayacak. İçerisinde kafeterya, spor salonu ve eğitim salonu gibi pek çok bölümün yer aldığı çalışmalar tamamlandığında, Bornova Stadı maç günleri dışında da yaşayan bir tesis haline gelecek. Öte yandan stat çevresinde bulunan viyadüklerin altının; otopark, peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırma için kullanılmak üzere Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden belediyeye tahsisi yapılması için gerekli başvuru da yapıldı.

Büyükpark’ta muhteşem gösteri

Bornova Belediyesi, ilçenin merkezindeki en önemli yeşil alanlardan biri olan Büyükpark’ta su, ışık ve ses gösterisiyle yepyeni bir dönemi başlattı. Büyükpark’ın meydanındaki eski havuz, yenilenerek fıskiyeli ve ışıklandırmalı kuru havuza dönüştürüldü. Zeminle aynı seviyede yer alan fıskiyelerden ışıklar eşliğinde yükselen sularla rengarenk görüntülerin oluştuğu kuru havuz büyük beğeni topladı. Büyükler muhteşem gösteriyi izlerken, çocuklar da sularla oynayarak gönüllerince eğlendi.

Temiz Bornova

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2016 yılında 168 bin ton katı atık topladı. Yaklaşık 7 top ambalaj atığı, 6 ton cam toplayan Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nda 4 bin 700 ton atık pil toplayarak ilçe belediyeleri arasında birinci oldu. 106 ibadethanenin temizliği ortalama ayda iki defa olmak üzere periyodik olarak yapıldı. Öte yandan çevre ve insan sağlığını korumak için evlerde bulunan tarihi geçmiş ilaçların toplanması için ‘İlacınla Dünyayı Hasta Etme’ temalı yarışma düzenlendi.

Park alanı 2 milyona çıktı

2016 yılı içinde Bornova’daki 93 park yenilendi. 30 bin metrekare alanda ağaç dikimi yapılırken, yaklaşık 4 dönüm alanda 3 yeni park yapıldı. Toplam park sayısı 501’e çıkarken, parkların Bornova genelinde kapladığı alan 1 milyon 800 bin metrekareye çıktı.

Bornova’ya 2016 model yollar

Bornova Belediyesi 2016 yılında bir yandan ulaşımı kolaylaştıracak bağlantılar açarken bir yandan da ihtiyaç duyulan yolları yeniledi. Bir yıl içinde 32 kilometre uzunluğunda yol asfaltla kaplandı. 14 kilometrelik kaldırım düzenlemesi yapıldı. Ayrıca toplamda 114 bin metrekare kilit parke taş, 40 bin metre de bordür kullanılarak çeşitli düzenlemeler yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.