Bornova Belediyesi'nden ŞPO Başkanı Kocaer'e Soruşturma

Bornova Belediyesi'nden ŞPO Başkanı Kocaer'e Soruşturma

Bonova Belediyesi Şehir Plancıları Odası İzmir şubesi başkanı Özlem Şenyol Kocaer hakkında soruşturma başlattı. Kocaer muhalif tavırlarından dolayı daha önce şehir plancısı görevinden alınıp imar durumu birimine atanmıştı.

A+A-

Kültürpark, Yeni kent Merkezi, Basmane  çukuru projeleri başta olmak üzere İzmir'deki imar planları ve büyük projelere muhalif tavrıyla bilinen ŞPO İzmir şube başkanı Özlem Şenyol Kocaer Bornova Belediyesi'nde şehir plancısı olarak çalışıyordu. Bornova Belediyesi Kocaer'i 2016 yılında bu görevden alıp imar durumu birimine verdi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Daha önce belediyeki görev yeri değişen Özlem Şenyol Kocaer hakkında bu kez soruşturma başlatıldı. Belediye sosyal medyadaki paylaşımlarını gerekçe göstererek Kocaer hakkında soruşturma açtı. 

Kocaer hakkında açılan soruşturmaya tepki gösteren TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu açıklama yaptı. 

İKK açıklamasında ‘İncelemenin hedefi olan ve daha önce kentsel tasarım uzmanı olarak Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde çalışan Özlem Şenyol Kocaer’in görev yeri, Kültürpark’a sahip çıkma mücadelesinden ötürü değiştirilmiş, mesleki vasıfları ve liyakatı ile ilgisi bulunmayan uzmanlık alanı dışında bir birimde çalışmaya zorlanmıştı. Bu sefer yalnızca hedef şaşırtılmak istenerek bu mücadelesinin dışında bir paylaşım üzerinden gidilmek istenmiştir. Bizler son soruşturmanın da bu süreçten bağımsız olmadığının farkındayız. Şenyol Kocaer, mesleki kimliğinin ve TMMOB anlayışının gereği olan bir biçimde topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmesinden ötürü yaklaşık 1,5 yıldan bu yana mobbing ve baskıya maruz kalmaktadır. Ancak kendisi tüm bu baskılara karşın doğru bildiğini söylemeye, bilimin ve hukukun ışığında, rant politikalarına karşı toplumsal çıkarları, doğal ve kültürel varlıkları savunmaya devam etmektedir.’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.