Bornova Belediyesi 3 Önemli Projeyi İptal Etti

Bornova Belediyesi 3 Önemli Projeyi İptal Etti

Bornova Belediyesi, tasarruf programı kapsamında yeni hizmet binası, Çocuk köyü ve Hayal Bornova projesini iptal etti. Belediye başkanı İduğ iptal edilen projelerle 15 yılda 300 milyonluk tasarruf sağladıklarını belirtti.

A+A-

Bornova Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Başkan İduğ, belediye faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, “Yaptığımız hizmetler olduğu gibi, yapmayı tercih etmediklerimiz de var. Örneğin belediye hizmet binasını yapmayacağız. Buraya harcanacak paradan sonra hepimiz bu belediyeye gelip çayımızı içer, eve gideriz. Başka da bir şey yapamayız. Yine ‘Çocuk Dünyası’ projesini iptal edip yerine çok amaçlı bir kongre merkezi yapacağız. Bunun dışında 22-D’ler benim hoşlanmadığım bir durum. Doğrudan temin başvuracağımız bir yol olmayacak. Yine Karaçam Çocuk Köyü, Hayal Bornova projesini iptal ediyoruz” diye konuştu.

15 YIL İÇİN 300 MİLYON TL TASARRUF ETTİK

Meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Mustafa İduğ, göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmaları anlattı. Kaynakları etkin verimli kullanmanın önemine dikkat çeken İduğ, “105 yeni araç satın alarak 15 yıl için 300 milyon TL tasarruf ettik. Şehir Stadı’nın olduğu alanda planlanan yeni hizmet binası projesinden vazgeçerek çok daha küçük rakamlarla satın aldığımız mülklerle hizmet binalarımızı merkeze toplamaya başladık. Bornova Özkanlar Yeni Pazarı’ndan elde ettiğimiz tezgah satış geliri ile hem bu binalara ödediğimiz ücreti karşıladık, hem de Bornovalının büyük bir sorunu ve ihtiyacını çözdük. Pandemiye rağmen yatırımlara devam ettik. Vizyon projelerimiz; Altın Bilezik ve Dijital Sınıf ile fark yarattık. Birçok belediye borç batağındayken hem borçlarımızı hem çalışanlarımızın maaşlarını ödedik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.