Bodrum'da 1 Yılda Kiralar Yüzde 40 Arttı

Bodrum'da 1 Yılda Kiralar Yüzde 40 Arttı

250 bin nüfusuyla Türkiye'deki 15 ili geride bırakan turizm şehri Bodrum'da kiralar son 1 yılda yüzde 40 oranında arttı.

A+A-

Gayriresmi verilere göre Bodrum'un yerleşik nüfusu 250 bine dayandı, Bodrum bugün şehir olsa Erzincan, Gümüşhane, Tunceli gibi 15 şehri geride bırakacak. 

Hürriyet gazetesi Bodrum'daki aktivist, emlakçı, belediye yetkilisi, yeni göç edenler ve yıllardır burada yaşayanlarla konuyu masaya yatırdı.

İnsanlar her ne kadar doğa, huzur ve sakin hayat için burada yaşamayı tercih ettiklerini söyleseler de şehirde alıştığı özel hastanesini, kolejini, AVM’sini de istiyor; gelenlerle birlikte bunların sayısı da her geçen gün artıyor. Peki Bodrum bundan sonrasını, hatta bu kadarını kaldırabilecek mi?

GEÇEN YILDAN BU YANA YAŞANAN KİRA ARTIŞI YÜZDE 40

Ayhan Küçük - Yalıhan Emlak
"İstanbul’dan göçün en büyük etkenlerinden biri de kentsel dönüşüm oldu. Bazı insanlar mecburen taşınmak zorunda kalmayı fırsat bilip hep hayalini kurduğu Bodrum’a yerleşti. İstanbul’dan bu şekilde gelen birçok insana ev bulduk. Son iki yıldır gençlerin sayısı çok arttı. Birçoğu ‘freelance’ (serbest) çalışanlar. Avukat, mimar, ressam, reklamcı da çok fazla. Ailesiyle yerleşip, haftanın iki günü İstanbul’a giderek düzen oturtan da var. Bu kadar fazla göçle birlikte özel okulların sayısında muazzam bir artış oldu. Şu an Bodrum’da Doğa Koleji’nden tutun da TED Koleji’ne kadar birçok özel okulun şubesi var. Fiyatları da İstanbul’a oranla daha uygun. Özel hastanelerde de gelişme var. Özel Bodrum Hastanesi’ni Koç grubu satın aldı, tam teşekküllü bir hastane inşa ediyorlar. Geçen seneden bu yana yüzde 40 kira artışı yaşandı. Şimdi Yalıkavak’ta yıllık kiralamada 1500 liradan aşağıya ev bulmanız imkânsız. Gençler Yalıkavak ve Gümüşlük’ü tercih ediyor. Emeklilerse Turgutreis ve Gündoğan’ı. Son beş yılda en çok göçü Boğaziçi aldı. Mumcular Köyü’nün de değeri yükseldi. Bodrum Yarımadası’nda kira fiyatlarından yaşam standardına kadar her şeyin en uygunu Turgutreis’te. İslamhaneleri en çok tercih edilen yerleşim bölgesi. Kiralar 800-1000 TL. Ev fiyatlarıysa 350-400 bin TL. Turgutreis’te kiralık ev fiyatları... İslamhaneleri en çok tercih edilen yerleşim bölgesi. Kiralar 800-1000 TL. Ev fiyatlarıysa 350-400 bin TL.  Zengin kesimse Yalıkavak’ta 1 buçuk milyon Euro’dan başlayan fiyatlarla ev satın alıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.