Bir Gün İçerisinde İki Kez Zam Haberi Alıyoruz

Bir Gün İçerisinde İki Kez Zam Haberi Alıyoruz

Atölye Yapı kurucu ortağı Bülent Durmazer, emtia fiyatlarındaki artışları eleştirerek, "Aynı gün içerisinde hem sabah hem öğleden sonra fiyat artışı yapıldığına şahit olduk. Sabah anlaştığımız bir ürünü akşam daha yüksek fiyata alıyoruz" dedi.

A+A-

Emtia fiyatlarındaki artışlar nedeniyle inşaat sektörü zor günler yaşamaya devam ediyor. Fiyatlardaki artış hem müteahhitleri hem de müteahhitlere tedarik sağlayan sanayicileri zor durumda bırakıyor. Fiyatların sürekli artış göstermesi nedeniyle fiyat vermekte zorlanan sanayiciler emtia fiyatlarının bir yerde sabit durmasını istiyor.

3-5 AY İÇERİSİNDE YÜZDE 100 ZAM

Emtia fiyatlarındaki artışlarla ilgili açıklama yapan Bülent Durmazer, "Son dönemde kontrolsüz bir şekilde artan emtia fiyatları insanları yatırım yapamaz hale getirdi. 3-5 ay öncesiyle bile kıyasladığımızda yüzde 100’lere varan fiyat artışlarını görüyoruz. Fiyat artışı yetmezmiş gibi istediğiniz malzemeyi de bulamıyoruz. Özellikle çelik saç ve nitelikli cam tedarikinde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Aynı gün içerisinde 2 kez fiyatı değişen ürünler oluyor. Sabah anlaştığımız bir ürünü öğleden sonra farklı fiyata aldığımız oldu. Fiyatların artık bir yerde durması gerekiyor. Yüksek fiyattan ziyade dalgalı fiyatlar bizi olumsuz etkiliyor. Yüksek de olsa fiyatlar bir yerde durduğunda hepimiz buna göre pozisyon alacağız" dedi.

OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yatırımcı kesimin çok ciddi para kayıpları söz konusu olduğunu ifade eden Durmazer, “Verdiği taahhütleri zamanında yerine getirememe gibi bir durum söz konusu. Bu artışlar pandemiye bağlanıyor ancak demir ve cam fiyatlarınki inanılmaz artışı çözemiyoruz. Emtia fiyatlarındaki artışların nedeniyle çok ilgilenmiyoruz. Günün sonunda doğru ürünü, doğru zamanda, doğru fiyatla alabilmek ve teslim edebilmek önemli. Bununla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Ana müşteri kitlemiz olan müteahhitler bu durumdan çok olumsuz etkileniyor. Onlar olumsuz etkilendiğinde bizi de olumsuz etkiliyor. Sıkışmış bir ortamda yaptığımız ticari faaliyetin sonunda zarar etmeden, kimseye karşı sıkıntıya düşmeden işimizi yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.