Beykoz'da Üst Gelir Grubuna Yönelik Konut Üretiliyor

Beykoz'da Üst Gelir Grubuna Yönelik Konut Üretiliyor

İstanbul'un Beykoz ilçesinde üst gelir grubuna yönelik lüks ve pahalı konutlar üretildiği için konut satışları dip yaptı. Beykoz 150 binden fazla nüfusu olan ilçeler arasında konut satışında sondan 2. sırada yer aldı.

A+A-

Beykoz'da sosyal konut projeleri zaman zaman gündeme gelirken, bir türlü hayata geçirilemezken, Beykoz'da yaşanan durgunluk bölgeyi konut satışlarında sondan ikinci sırada yer aldı. Türkiye genelinde bulunan konut satışlarındaki sıralama listesinde son sıraya Erçiş yerleşirken, Beykoz hemen önünde sondan ikinci sırada yer aldı.

Nüfusu 150 binden yüksek 159 ilçe arasında yapılan araştırmalar sonucunda Van'ın Erciş ilçesinin bulunduğunu, Beykoz'un da sondan ikinci olduğunu kaydeden Eyüp Akbal,  "Beykoz'un 250 bine yakın nüfusu olmasına rağmen ilçedeki konut stokunun azlığı ve konut tipinin daha çok üst gelire hitap eden ünitelerden oluşması bu sonuçtaki en büyük etkenlerden bir tanesi." şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde hep İstanbul'a odaklanıldığını fakat İstanbul dışında da ciddi konut satışı olduğunu sözlerine ekleyen Akbal, en çok konut satılan ilçelere bakıldığında bu durumun net olarak görüldüğünü açıkladı.

Akbal, "Bu aslında bizim uzun zamandır üzerinde durduğumuz bir konu. Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen, bu konuda iştahı bulunan çok ciddi bir kesim var. Bu kesimin ev hayallerini gerçekleştirebilmeleri için onlara uygun koşulların sağlanması çok önemli. Anadolu'da uygun fiyatlı, metrekare fiyatı 2 bin 500 TL civarında konutlara ciddi bir talep var ve bu talebin daha uzun süre devam etmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.