Belediye Gözde Grubu'na 2 Milyon TL Ceza Kesti, İnşaatı Durdurdu

Belediye Gözde Grubu'na 2 Milyon TL Ceza Kesti, İnşaatı Durdurdu

Gaziemir Belediye başkanı Halil Arda, Gözde Grubu'na MyWay Country projesinde ruhsata aykırı imalat gerçekleştirdiği ve ağaç kestiği gerekçesiyle 2 milyon TL ceza kestiklerini söyledi. Plan tadilatı tamamlanana kadar da inşaat durduruldu.

A+A-

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda geçtiğimiz haftalarda çok sayıda ağaç kesildiği için gündeme gelen Gözde Grubu'nun Yeşil mahallesindeki projesi ile ilgili açıklama yaptı. 

İzgazete'den Özgür Coşkun'a konuşan Arda projedeki tek sorunun ağaç olmadığını, ruhsata aykırı imalatlar da yapıldığını söyledi. Firmanın, Orman Bölge Müdürlüğü'nden 62 ağacın kesilmesi ile ilgili izin aldıklarını söyleyen Arda 10-15 ağacın da plana uymadığı gerekçesiyle kaldırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

RUHSATA AYKIRI İMALAT YAPILMIŞ

Hafriyat dökümü ile ilgili yanlışlıklar yapıldığını bu yüzden daha önce ceza kestiklerini belirten Arda, projeye uygun olmayan imalatlar yapmaya başladıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Yapı Denetim firmasının da bu imalatlara göz yumduğunu hatırlatan Arda Yapı Denetim firmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayet edeceklerini dile getirdi. 

Arda konuyla ilgili olarak şunları söyledi, "Projesine uygun olmayan imalatlar yapmaya başladıklarını tespit ettik. Bununla ilgili geçen haftaki encümenimiz yaklaşık 2 milyon liralık bir para cezası kesti. Belki daha tebligatı bile ellerine ulaşmamıştır. Burada yapı denetim firmasının eksikleri, yanlış gördüğü şeyleri 6 gün içerisinde rapora dönüştürüp, durdurması gerekiyor. Ancak göz yumulmuş. Yapı denetim firması ile ilgili de şikayetlerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletiyoruz. İnşaat durmuş durumda. Yaptıkları değişiklikler proje tadilatıyla giderilebilecek şeylerse proje tadilatı yapıp devam etmeleri gerekiyor. Gözümüz üzerinde” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.