Belediye 14 Dairesini 800 Bin TL’den Satışa Çıkarıyor

Belediye 14 Dairesini 800 Bin TL’den Satışa Çıkarıyor

Narlıdere Belediyesi kat karşılığı bir müteahhit firmaya verdiği şehir merkezindeki eski garaj yeri arsasından kendisine kalan 14 daire ve 2 dükkanı satılığa çıkarıyor.

A+A-

2008 yılında vatandaşların talebi üzerine eski garaj yerini boşaltarak arsasını kat karşılığı müteahhit firmaya veren Narlıdere belediyesi bu arsadan kendisine kalan 14 daire ve 2 dükkanı satılığa çıkarıyor. Dairelerin tanesi 800 Bin TL’ye satılacak. Belediye daire ve dükkan satışlarından 10-12 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.

Ak Partili meclis Üyesi Tuğrul Yemişçi dün gerçekleşen belediye bütçe görüşmelerinde 2017 yılında gelir olarak gösterilen  4 milyon lirayı sordu.

Yemişçi’nin sorusuna cevap veren Belediye başkanı Abdül Batur 2008 yılında kat karşılığı müteahhit firmaya verilen ancak 6 yıl önce açılan ve 6 ay önce belediye lehine sonuçlanan bir dava yüzünden satışını yapamadıkları bir konut projesinden belediye payına düşen dairelerin satışından elde edilen gelir olduğunu açıkladı. Batur 2016 yılı içeriisnde 4-5 daire satmayı diğerlerinin satışını 2017’de yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Batur şunları ifade etti, “Eski garaj yerimizi 2008 yılında kat karşılığı verdik. Eski garaj yerimizi oradan kaldırılması konusunda çevre sakinlerinin talebi oldu. Bizde vatandaşlarımızı n talebi doğrultusunda şehir dışına taşıdık. Orayı kat karşılığı verdik. Dava açıldı. 6 sene mahkeme kararını bekledik. Dava 6 ay önce lehimize sonuçlandı. Şimdi de bu gayrimenkullerin satışını gerçekleştireceğiz. 14 daire 2 dükkanımız var. Bu sene 4-5 tanesini satarız diye düşünüyoruz. Gelecek mecliste gayrimenkullerin satışını gündeme getireceğiz. Biz 800 bin TL’ye satmayı düşünüyoruz. 10-12 milyon liraya yakın bir gelirimiz olacak.”

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.