Batur: Müteahhitlere Destek Olmaya Hazırız

Batur: Müteahhitlere Destek Olmaya Hazırız

Konak, Karşıyaka ve Karabağlar gibi metropol ilçelerde arsa kamadığını belirten Konak belediye başkanı Abdül Batur kentsel dönüşüm planları ile yeni arsalar üreteceklerini söyledi.

A+A-

Kentsel dönüşüme İzmirli müteahhitlerin ilgisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Batur, “İzmir’de zaten sıkıntı artık arsanın olmaması. Bu zaten arsa üretilen bir çalışma. Kentin içinde baktığınız zaman ufak tefek parseller var. Konak’ta, Karabağlar’da, Karşıyaka’da. Kentsel dönüşüm alanları dışında arsa yok. Müteahhitlerin de yapacağı çok bir şey yok, bu işi yapacaklarsa konsorsiyum mu kurarlar tek mi girerler ne yapacaklarsa bu iş yapılacak. Biz ihaleye çıkacağız, kimin bileği güçlüyse o alacak ihaleyi. Biz konsorsiyuma falan açığız, elimizden gelen katkıyı sunacağız” ifadelerini kullandı.

3 BİN HEKTARLIK ALAN 4 ETAPTA YAPILACAK

Konak’ta gerçekleştirilecek projelere değinen Başkan Batur, “Ben seçim sürecinde önce Konak’ı dinleyeceğim daha sonra hareket edeceğim demiştim. Bu dinleme süreci seçim süreci ile birlikte başlamıştı. Eksiklikler ile ilgili bir çalışmamız olacak. Öncelikli olarak Konak’ta değişim dönüşüm olacak. İkincisi Konak’taki tarihi ortaya çıkarmak olacak, Kemeraltı’nın korunması, Kadifekale-Agora bölgesinin kalkındırılması olacak. Özellikle kentsel dönüşüm, hep kentsel dönüşüm denmiş ama bir hamle yapılmamış. İlk yapacağımız iş Gültepe planları olacak. Kentsel dönüşümün amacı, insanların daha iyi konutlarda yaşamasını, aynı yerde yaşamasını ve sosyal alanlarda yaşamasını sağlamak. Eski planlarda bu sosyal alanları göremedik, burada sadece beton yığınlarını görmemeliyiz. Daha çok sosyal donatı alanları olan, rekreasyon alanları, parklar olan bir proje yapmalıyız. Büyük adalar olarak işi çözmeliyiz. 3 bin hektarlık alanı 4’e böldük, parça parça yapacağız. Tahmin ediyoruz 3 ay sonra yeni bir anlayışla işe başlayacağız. Adaları birleştireceğiz, yolları daha uygun olarak, yeşil alanı fazlalaştıracağız yani sosyal donatı alanları da bunun içinde. Ortalama 50 bin kişiyi ilgilendiren bir proje, bunun için doğru karar vermeliyiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.