Başakşehir Yeni Stadına Kavuşuyor!

Başakşehir Yeni Stadına Kavuşuyor!

Spora yaptığı yatırım ve örnek projeleri ile gündeme gelen Başakşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilçedeki amatör kulüpler için stat inşa etti.

A+A-

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde ki Spor Parklarında sağlıklı ve başarılı sporcular yetiştirmek için 19 farklı spor branşında ücretsiz eğitimler veriyor. Sporun gelişmesine katkı sağlamak için ilçe okullarına ücretsiz spor malzemeleri ile katkı sunan belediye, amatör kulüpleri de unutmadı. İlçedeki amatör futbol kulüplerinin kullanımı için FİFA standartlarında stad inşa etti. Stadda FİFA standartlarında 90*45 bir saha ve 50*25 ebatlarında antrenman sahası yer alıyor. Şamlar Mahallesi’nde inşası tamamlanmak üzere olan stad, aynı anda grup antrenman ve grup müsabakalarına uygun olarak inşa edildi.

FİFA standartlarında dört dörtlük stad

4 adet, takım soyunma odasının da yer aldığı stadda 1 bay 1 bayan hakem odası bulunuyor. 1300 kişilik stadyumu olan stadda 3 antrenör odası ve 2 antrenman sahasının kullanımı için de soyunma odası yer alıyor. Maçları izlemeye gelen misafirlerin araç park sıkıntısı yaşamamaları için ise 150 araçlık otopark alanı inşa edildi. Toplu ulaşım güzergâhında yer alan stada, rakip taraftarların birbirleri ile temasa geçmeden girişi ve çıkışı sağlanabiliyor. VIP bölümünün de yer aldığı amatör kulüpler stadı ilçe genelinde spora yapılan yatırımların sayısını artırırken gençlerin başarılarının artmasına da katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.